Milioane de oameni suferă de tinitus!

Un studiu prezent în ‘’Journal Frontier in Neurology’’ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9847583/  a arătat că 1 din 5 oameni suferă de Tinitus și acest număr este în plină creștere din cauza calității vieții.

În perioada 2000-2021 au fost publicate peste 2933 articole în 74 de țări despre diferitele tratamente descoperite pentru Tinitus.

Cele mai benefice dintre acestea au fost:

1) terapia de neuroplasticitate

2) terapia cognitiv-comportamentală

3) terapia cu sunete.

Când ne confruntăm cu diferite stări care ne provoacă disconfort, durere, anxietate fără a avea un motiv clar, tindem să căutăm informații cu un simplu click pe internet.

Ce este mai exact Tinitus? Cum se manifestă acesta și bineînțeles, cu ce soluții vine Audionova?

Doamna tehnician-acustician audioprotezist Gabriela Cuciuc, trainer de peste 20 de ani la Audionova a declarat că ‘’ Tinitusul sau acufenele reprezintă un zgomot în urechi, cu originea în cap ( în ureche)  care este decodificat de către creier ca și cum l-ar percepe din exterior. Acest sunet are diagnosticul de Tinitus când vorbim de un blocaj, ca o buclă pe sunetul respectiv care îl face să fie constant’’.

Cea mai des întrebare întâlnită în cele 55 de centre Audionova este: De ce am Tinitus?

Răspunsul la aceasă întrebare se poate afla doar în baza unor teste de auz profesionale care ajută la diagnosticarea simptomelor.

Un lucru pe care marea majoritate a persoanelor, care suferă de Tinitus nu îl cunosc, este că acesta este un simptom nu este o boală, ceea ce îl face tratabil datorită multitudinii de terapii și soluții de auz care au rezultate sigure.

Să revenim la întrebare… De ce am Tinitus?

Conform studiilor realizate în secolul 21, Tinitusul are două cauze:

  • Neurosenzorială, cauza fiind în sistemul auditiv
  • Somatică, sursa provenind dintr-un dezechilibru la nivelul sitemului muscular, vascular și respirator.

Cele mai des întâlnite cauze, în rândul pacientilor Audionova sunt cele neurosenzoriale, având ca sursă de declanșare: boala Meniere, scăderea de auz bruscă, cauze genetice. vârsta și nu în ultimul rând, neurinomul de acustic.

De asemenea, se regăseşte şi hipoacuzia de  transmisie – otoscleroza, infecții netratate ale urechii.

Dificultățile de a dormi, problemele de concentrare, declanșarea atacurilor de panică și starea continuă de neliniște sunt doar o parte din consecințele pe care le are un Tinitus nediagnosticat la timp și fără un tratament adecvat.

Audionova te ajută să îți schimbi percepția de la negativ la neutru.

Ameliorarea Tinitusului este sigură și garantată cu aparatele auditive Audionova care au generator de Tinitus având la bază Terapia cu sunet- Tinnitus Generators.

Împreună cu ReSound GN, am înțeles că Tinitus-ul trebuie ameliorat prin schimbarea direcției, folosindu-se de cele 4 sunete din mediul natural ( foșnetul frunzelor, stropii de ploaie, apa și focul).

Astfel, sunetul negativ, repetitiv, care devine o distragere pentru creier, se transformă în sunet pozitiv, natural.

Tratamentele Audionova necesită timp pentru adaptare, dar au rezultatele pe care orice pacient care suferă de Tinitus, le dorește.

 

Trăiește fără zgomote în urechi!

Tinitus afectează oamenii în moduri diferite.

Pentru unii oameni este un lucru deranjant, pe care au tendința să îl uite, pentru alții este un zgomot constant, în ambele cazuri, nivelul și intensitatea variind  în perioada de stres.

Indiferent de acest lucru, săntătea auzului trebuie să fie primordială, luând în considerare faptul că există soluții, iar terapiile actuale sunt susținute de studii realizate în decursul anilor pe toate tipurile de Tinitus.

Nu ești singur!

Audionova este alături de tine, oferind soluții sigure și consiliere pe toată durata procesului.