Stim ca uneori atatea informatii noi poate sa va bulverseze.
Mai jos veti regasi cateva intrebari cheie si raspunsurile esentiale pentru ca tu sa intelegi importanta sunetelor in viata ta! Obiectivul nostru principal este multumirea pacientilor nostri resimtita prin faptul ca pot auzi din nou!

Sunt supus riscului de pierdere auditiva?

Da, poti fi supus riscului daca lucrezi sau petreci foarte mult timp in zgomot fara a-ti proteja urechile. Presbiacuzia reprezinta principalul motiv al pierderilor de auz. Medicamentele ototoxice sunt o alta sursa a pierderilor de auz- kanamicina,gentamicina, tobramicina,streptomicina,diuretice de ansa. Insa pe langa aceasta , exista si profesii cu risc din care fac parte: muzicant, constructor, personalul militar,ofiterii de politie, DJ-ii, personalul din uzine, fabrici, si orice este supus la un nivel zilnic de zgomot ridicat. Pentru toate aceste profesii, protezele auditive devin partenerul dumneavoastra pentru o viata plina de sunete.

Cum stiu daca am o pierdere auditiva?

Daca intalnesti o serie de semnale precum: nu mai auzi la TV, nu mai intelegi cuvintele , nu mai poti comunica cu cei dragi tie, nu mai poti fii atent la cei din jurul tau, si astfel se creeaza un disconfort total.Toate aceste semnale te pot atentiona ca este posibil sa ai o pierdere auditiva. Este momentul oportun sa va testati auzul!

Cat timp sa imi rezerv pentru testarea auzului?

Este important sa iti rezervi 2 h pentru testarea auzului si este recomandat sa mergi insotit de o persoana draga tie pentru a te ajuta sa intelegi mai bine tot ce tine de pierderea ta auditiva, in oricare centru auditiv Audionova din toata tara. Suntem nr. 1 in toata tara , si ne mandrim cu aparate auditive de top.
Specialistii nostri iti vor explica si te vor ajuta sa intelegi ca este un intreg proces de reabilitare auditiva organizat pe o perioada lunga de timp.

Pot sa probez aparatele auditive inainte de a le cumpara?

Da, oferim posibilitatea probarii aparatelor auditive inainte de a le cumpara pentru a vedea cum se aud sunetele inconjuratoare in diferite situatii. Dispunem de o gama variata de aparate auditive , si veti resimti diferenta doar daca le probati. Puteti proba aparatele auditive in oricare din cele 45 de centre specializate din toata tara.

Ce provoaca pierderea de auz?

Pierderea de auz poate fi cauzata de o serie de factori : procesul de imbatranire- presbiacuzia , medicamentele ototoxice, factorii ereditari, diferite boli, zgomotul, dopurile de cerumen, oboseala acumulata, stresul zilnic, stilul de viata agitat, etc. Pierderile de auz sunt rezolvate prin purtarea protezelor auditive,care odata cu tehnologia, au avansat surprinzator, oferind astfel sunete naturale, imitand sunetele resimtite de urechea normala.

Daca suspectez o pierdere auditiva ce ar trebui sa fac?

Cel mai bine ar fi sa iti faci o programare pentru o testare auditiva – audiograma . Rezultatul testarii iti va spune daca ai sau nu probleme de auz. Depistata din timp, hipoacuzia poate fi tinuta sub control cu ajutorul aparatelor auditive performante si poti avea o viata linistita si plina de sunete. Totusi, daca nu iei masuri imediate, hipoacuzia nu doar ca iti ingreuneaza viata, dar se si accentueaza. Rezerva-ti timp si fa-ti o programare la oricare centru Audionova din orasul tau. Aparatele auditive iti salveaza viata.

De unde stiu ce aparate auditive imi sunt potrivite?

Tehnicianul acustician-audioprotezist este alaturi de tine si impreuna veti alege cele mai bune solutii de auz . In functie de pierderea ta de auz, stilul tau de viata, de necesitatile tale, si de bugetul alocat, aparatele auditive vor fi personalizate astfel incat tu sa te bucuri din nou de viata. Ai posibilitatea sa alegi ce e mai bine pentru tine, si vei resimti sunetele in mod natural. Va asteptam sa incercati noile modele de aparate auditive.

Chiar ajuta aparatele in reducerea zgomotului de fond?

Da. Aparatele auditive sunt performante si folosesc tehnologii ca directionalitate sau reducerea zgomotului ca sa te ajute sa auzi mai bine in medii zgomotoase. Tehnologia avanseaza si in acest domeniu, iar multumirea clientilor nostri este obiectivul nostru principal.

Ce inseamna tehnologia open fit?

Aparatele Open fit au fost concepute pentru un look cosmetic, reglaj confortabil si naturaletea sunetului. Nu dau senzatia de distorsiune a propirei voci sau senzatia ca este “infundat”.

Chiar poate zgomotul sa-mi afecteze urechile?

Da, zgomotul poate fi periculos. Daca este la un nivel de peste 80 dB si pe o durata de timp indelungata poate sa iti afecteze auzul. Aglomerarile urbane , zgomotul produs de mijloacele de transport in comun si traficul zilnic pot determina pierderi de auz. In conditiile de viata actuale, zgomotul iti poate afecta auzul prin tot ceea ce ne inconjoara. Prin intermediul aplicatiilor de pe smarphone-uri va veti putea seta si regla aparatele auditive, in consecinta va veti bucura de multiple beneficii gratuite, la doar cateva click-uri distanta.

La ce ar trebui sa ma astept in timpul testarii?

Tehnicianul acustician-audioprotezist iti va explica pas cu pas intregul proces al testarii. Ti se va face un examen video al urechii, o audiograma tonala si un test de discriminare a vorbirii. Aceastea vor depista daca ai sau nu o pierdere auditiva si va ajuta direct pentru pasul urmator.Testele sunt non-invazive, nu sunt dureroase, si se realizeaza cu tehnologie de ultima generatie, iar specialistii nostri iti vor explica exact ce ai de facut.

Cat costa un aparat auditiv?

Pretul unui aparat auditiv variaza in functie de modelul si tehnologia selectata si in functie de pierderea ta de auz. Insa, te asiguram ca vom gasi impreuna aparatul auditiv perfect pentru nevoile tale.

Ce inseamna tehnologie digitala?

Aparatele digitale proceseaza sunetele captate de microfon din semnal analogic in semnal digital. Acest lucru permite aparatului auditiv sa produca sunetul potrivit necesar, pentru o anumita pierdere auditiva. Intotdeauna mentine volumul sunetului la un nivel confortabil. Protezele auditive sau aparatele auditive va ofera o viata linistita, plina de sunete, alaturi de familia si prietenii dumneavoastra.

Ce fac dupa ce imi cumpar aparatele auditive?

Dupa procesul efectiv de cumparare, este important sa stiti ca nu s-a terminat aici. Reglajele aparatelor dvs auditive sunt garantate de noi si nu implica costuri suplimentare.Veti fi programat ulterior pentru reglaje astfel incat aparatele sa fie reglate strict pe nevoile dvs de auz.