Știm că uneori atâtea informații vă pot bulversa.
Mai jos veți regăsi câteva întrebari cheie și răspunsurile esențiale pentru ca tu să înțelegi importanța sunetelor în viața ta! Obiectivul nostru principal este mulțumirea pacienților noștri resimțită prin faptul că pot auzi din nou!

Sunt supus riscului de pierdere auditivă?

Da, poți fi supus riscului dacă lucrezi sau petreci foarte mult timp în zgomot fără a-ți proteja urechile. Presbiacuzia reprezintă principalul motiv al pierderilor de auz. Medicamentele ototoxice sunt o alta sursă a pierderilor de auz – kanamicina,gentamicina, tobramicina, streptomicina, diuretice de ansa. Însa pe lângă aceastea , există și profesii cu risc din care fac parte: muzicant, constructor, personalul militar, ofițerii de poliție, DJ-ii, personalul din uzine/fabrici și orice este supus la un nivel zilnic de zgomot ridicat. Pentru toate aceste profesii, protezele auditive devin partenerul dumneavoastră pentru o viață plină de sunete.

Cum știu dacă am o pierdere auditivă?

Dacă întâlnești o serie de semnale precum: nu mai auzi la TV, nu mai înțelegi cuvintele , nu mai poți comunica la fel cu cei dragi, nu mai poți fi atent la cei din jurul tău, atunci e momentul să ne faci o vizită.  Toate aceste semnale te pot atenționa că este posibil să ai o pierdere auditivă. Este momentul oportun sa va testati auzul!

Cât timp să îmi rezerv pentru testarea auzului?

Este important să îți rezervi 2h pentru testarea auzului și este recomandat să mergi însoțit de o persoană dragă ție pentru a te ajuta să înțelegi mai bine tot ce ține de pierderea ta auditivă, în oricare centru auditiv Audionova din toată țara. Specialiștii noștri îți vor explica și te vor ajuta să înțelegi că este un întreg proces de reabilitare auditivă organizat pe o perioada lungă de timp.

Pot să probez aparatele auditive înainte de a le cumpara?

Da, oferim posibilitatea probării aparatelor auditive înainte de a le cumpăra pentru a vedea cum se aud sunetele înconjurătoare în diferite situații. Dispunem de o gamă variată de aparate auditive și vei resimți diferența doar dacă le probezi. Poți proba aparatele auditive în oricare din centrele specializate din toată țara.

Ce provoacă pierderea de auz?

Pierderea de auz poate fi cauzată de o serie de factori: procesul de îmbătrânire – presbiacuzia, medicamentele ototoxice, factorii ereditari, diferite boli, zgomotul, dopurile de cerumen, oboseala acumulată, stresul zilnic, stilul de viață agitat, etc. Pierderile de auz sunt rezolvate prin purtarea protezelor auditive, care odată cu tehnologia, au avansat surprinzător, oferind astfel sunete naturale, imitând sunetele resimțite de urechea normală.

Dacă suspectez o pierdere auditivă ce ar trebui să fac?

Cel mai bine ar fi să îți faci o programare pentru o testare auditiva – audiogramă . Rezultatul testării îți va spune dacă ai sau nu probleme de auz. Depistată din timp, hipoacuzia poate fi ținută sub control cu ajutorul aparatelor auditive performante și tu poți avea o viața liniștită și plină de sunete. Dacă nu iei masuri imediate, hipoacuzia nu doar că îți îngreunează viața, dar se și accentuează. Rezervă-ți timp și fă o programare la oricare centru Audionova din orașul tău. Aparatele auditive îți salvează viața.

De unde știu ce aparate auditive îmi sunt potrivite?

Tehnicianul acustician-audioprotezist este alături de tine și împreună veți alege cele mai bune soluții de auz . În funcție de pierderea ta auditivă, stilul de viață, necesitățile tale și de bugetul alocat, aparatele auditive vor fi personalizate astfel încât tu să te bucuri din nou de viață. Ai posibilitatea să alegi ce e mai bine pentru tine și vei resimți sunetele în mod natural. Vă așteptăm să încercați noile modele de aparate auditive.

Chiar ajută aparatele în reducerea zgomotului de fond?

Da. Aparatele auditive sunt performante și folosesc tehnologii ca direcționalitatea bunaurală sau reducerea zgomotului ca să te ajute să auzi mai bine în medii zgomotoase. Tehnologia avansează și în acest domeniu, iar mulțumirea clienților noștri este obiectivul nostru principal.

Ce înseamnă tehnologia open fit?

Aparatele Open fit au fost concepute pentru un look cosmetic, reglaj confortabil și naturalețe a sunetului. Nu dau senzația de distorsiune a propriei voci sau senzația de sunet “înfundat”.

Chiar poate zgomotul să-mi afecteze urechile?

Da, zgomotul poate fi periculos. Dacă este la un nivel de peste 80 dB, pe o durată de timp îndelungată poate să îți afecteze auzul. Aglomerările urbane, zgomotul produs de mijloacele de transport în comun și traficul zilnic pot determina pierderi de auz. În condițiile de viață actuale, zgomotul îți poate afecta auzul prin tot ceea ce ne înconjoară. Prin intermediul aplicațiilor de pe smarphone-uri vă veți putea seta și regla aparatele auditive, în consecință vă veți bucura de multiple beneficii gratuite, la doar câteva click-uri distanță.

La ce ar trebui să mă aștept în timpul testării?

Tehnicianul acustician-audioprotezist îți va explica pas cu pas întregul proces al testării. Ți se va face un examen video al urechii, o audiogramă tonală și un test de discriminare a vorbirii. Aceastea vor depista dacă ai sau nu o pierdere auditivă și vor ajuta direct pentru pasul următor. Testele sunt non-invazive, nu sunt dureroase și se realizeaza cu tehnologie de ultimă generație, iar specialiștii noștri îți vor explica exact ce ai de facut.

Cât costă un aparat auditiv?

Prețul unui aparat auditiv variază în funcție de modelul și tehnologia selectată și în funcție de pierderea ta de auz.

Te asiguram ca vom gasi impreuna aparatul auditiv perfect pentru nevoile tale.

Ce înseamnă tehnologie digitală?

Aparatele digitale procesează sunetele captate de microfon din semnal analogic în semnal digital. Acest lucru permite aparatului auditiv să producă sunetul potrivit necesar, pentru o anumită pierdere auditivă. Întotdeauna menține volumul sunetului la un nivel confortabil. Protezele auditive sau aparatele auditive vă oferă o viața liniștită, plină de sunete, alături de familie și prieteni.

Ce fac după ce îmi cumpăr aparatele auditive?

După procesul efectiv de cumpărare, este important să știți că nu s-a terminat aici. Reglajele aparatelor auditive sunt la fel de importante ca reabilitarea în sine. Veți fi programat ulterior pentru reglaje astfel încat aparatele să fie setate pe nevoile dumneavoastră de auz.