Ce fac atunci când aparatul meu sună mai încet decât de obicei sau nu se aude deloc?

Înainte de toate, verifică funcționarea butonului de volum. Pentru a face acest lucru, ia aparatul auditiv în palmă și închide pumnul. Acum aparatul ar trebui să fluiere. Verifică oliva și tubul dacă au cerumen sau umezeală și dacă este necesar efectuează-le o curățare.
Verifică dacă bateria este corect pusă. Dacă nu este nici o îmbunătațire înlocuieste bateria. Dacă problema persista, contactează un tehnician acustician-audioprotezist.

Ce trebuie să fac dacă bateria se descarcă foarte repede?

Pune o baterie nouă și notează cu exactitate cât de mult durează. Apoi contactează tehnicianul acustician-audioprotezist. Având această informație pentru acesta te poate sfătui în deplină cunoștință de cauză.

Cât timp pot păstra bateriile? Se descarcă singure la un moment dat?

Bateriile de acum funcționează toate pe bază de Zinc-Aer. De aceea vei găsi întotdeauna lipit de baterie un plastic colorat. Imediat ce l-ai înlăturat, bateria zinc/aer se activează eliberând curentul prin perforații foarte mici. De aceea nu trebuie să înlături folia până când nu ai nevoie de baterie. Este recomandat ca după ce înlături folia să aștepți cam 2 minute până să pui bateria.

Ce fac dacă aud sunete/pocnituri?

Verificați tubul și piesa de ureche. Verificați tubul dacă este fisurat, și-a schimbat culoarea, s-a întărit și dacă este necesar vă așteptăm la cel mai apropiat centru Audionova.

Ce fac dacă simt durere sau inflamații în ureche?

Îndepărtați aparatul auditiv și consultați tehnicianul acustician-audioprotezist sau medicul ORL

Ce fac dacă aparatul auditiv șuieră?

Verifică dacă piesa de ureche este corect așezată pe ureche. Dacă problema persistă contactați specialistul.