Examinarea otoscopică înseamnă analizarea canalului auditiv extern cu ajutorul unui dispozitiv numit otoscop. Cum tehnologia a avansat în toate domeniile, era practic imposibil ca otoscopul să rămână doar o unealtă banală prin care observarea putea fi realizată doar de către specialist. Astfel a luat naștere video otoscopul, un dispozitiv care îndeplinește aceeași funcție, dar care poate transmite pacientului pe un monitor, imagini din urechea sa.

 

 Examinarea otoscopică se realizează pentru a afla exact forma conductului auditiv extern, pentru a identifica anumite infecții cum ar fi ceruminoza, existența anumitor ciuperci sau a unor cavități de evidare. Totodată la examinarea otoscopică poți afla informații despre integritatea timpanului precum și a diferitelor patologii ale acestuia (congestia membranei timpanice, otita seroasă sau otita purulentă).

Normal

Dop de cerumen

La examinarea otoscopică, timpanul trebuie să fie transparent, de un roz pal cu triunghi luminos prezent. Acesta trebuie să se vadă foarte clar și curat, orice anomalie poate prezenta o patologie. Aceasta este o metoda noninvazivă, nedureroasă și ajută specialistul în aparate auditive să cunoască mai bine urechea persoanei aflate în fața lui.

Dacă toatel lucrurile sunt în regulă după examinarea otoscopică se realizează și alte testări precum: probele cu diapazonul, audiograma tonală, audiograma vocală, impedansmetria și dacă este nevoie se va realiza și proba cu aparatele auditive.

Practic, examinarea otoscopică este primul pas către un auz clar. Află mai multe despre testările noastre accesând pagina de servicii.

Dacă vrei să afli mai multe despre aparatele auditive Audionova, te așteptăm pe www.audionova.ro/aparate-auditive

De peste 23 de ani ne preocupăm ca tu să auzi tot, până acum ne-au trecut pragul sute de mii de oameni și le-am oferit plăcerea de a auzi din nou. Lasă-ți auzul în mâinile specialiștilor din centrele Audionova din toată țara și redescoperă sunetele chiar astăzi. Chiar dacă vii doar pentru o examinare otoscopică, te asigurăm că te vei bucura de tot suportul nostru.