Hipoacuzia (pierderea auzului) legată de înaintarea în vârstă este de tipul celei ușoare până la medie. Având o hipoacuzie medie înseamnă că ai probleme în a auzi și înțelege sunetele joase, sunete de la distanță sau cuvintele în medii zgomotoase.

Persoanele cu hipoacuzie medie vor avea dificultăți în a auzi cuvintele în mod normal, chiar și de la distanțe reduse.

Ce este presbiacuzia?

Hipoacuzia datorată înaintării în varsta poate apărea gradual pe măsura ce îmbătrânești. Este una dintre cele mai comune afecțiuni ales seniorilor.  Hipoacuzia poate apărea la ambele urechi și datorită pierderii succesive, este posibil ca nici să nu îți dai seama că îți pierzi anumite abilități.

Este foarte greu sa distingi apariția hipoacuziei datorită presbiacuziei și cea aparută din alte motive. Hipoacuzia poate avea mai multe cauze.

Alte afecțiuni care afectează persoanele vârstnice precum, tensiunea arterială sau diabet, pot contribui la apariția hipoacuziei.

Ai observat diferența?

Persoanele depistate cu hipoacuzie, sunt imediat sesizabile datorită faptului că încep să piardă momentele alături de cei dragi, sau au nevoie să dea volumul televizorului mai tare pentru a putea auzi programul preferat.

Siguranța este de asemenea o problemă în ceea ce privește hipoacuzia. Imaginează-ți că nu auzi mașina venind din spatele tău atunci când ești într-un oraș aglomerat sau nu auzi alarma de incendiu.

Nu te afectează numai pe tine!

Hipoacuzia poate deveni frustantă atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău. Este posibil să începi să te retragi, să îți pierzi încrederea și să te simți izolat de ceilalți, în special în grupuri. Probabil că vei simți și cât de greu este să te descurci la serviciu.

Cu cât aștepți mai mult, devine mult mai greu!

Atunci când creierul tău este privat de stimularea sunetelor, acesta pierde abilitatea de a le putea procesa. Cu cât aștepți mai mult, cu atât sunetele dispar și necesită mai mult timp să te readaptezi.

Este momentul să iei măsuri contra hipoacuziei și să îți testezi auzul chiar astăzi. Nu aștepta! Programeaza-te acum în oricare dintre centrele noastre specializate la 031 9599 sau pe: https://www.audionova.ro/programari-online