Az öregedéssel kapcsolatos halláskárosodás (hallásvesztés) lehet enyhe vagy közepes. Az közepes
halláskárosodásn esetében problémát okozhat az alacsony hangok vagy távoli hangok hallása, a szavak
megértése zajos környezetben.

Ce este presbiacuzia?

Hipoacuzia datorata inaintarii in varsta poate aparea gradual pe masura ce imbatranesti. Este una dintre cele mai comune afectiuni ce afecteaza seniorii.  Hipoacuzia poate aparea la ambele urechi, si datorita pierderii succesive, este posibil nici sa nu iti dai seama ca iti pierzi anumite abilitati.

Este foarte greu sa distingi aparitia hipoacuziei datorita presbiacuziei si cea aparuta din alte motive. Hipoacuzia poate aparea din mai multe cauze.

Alte afectiuni care afecteaza persoanele varstnice precum, tensiunea arteriala sau diabet, pot contribui la aparitia hipoacuziei.

Ai observat diferenta?

Persoanele depistate cu hipoacuzie, sunt imediat sesizabile datorita faptului ca incep sa piarda conversatiile cu cei dragi, sau au nevoie sa dea volumulu televizorului mai tare sa poata auzi programul preferat.

Siguranta este de asemenea o problema in ceea ce priveste hipoacuzia. Imagineaza-ti ca nu auzi masina venind din spatele tau cand esti intr-un oras aglomerat sau nu auzi alarma de incendiu.

Nu te afecteaza doar pe tine!

Hipoacuzia poate deveni frustanta atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau. Este posibil sa incepi sa te retragi, sa iti pierzi increderea si sa te simti izolat de ceilalti, in special in grupuri. Probabil ca vei simti si cat de greu este sa te descurci la serviciu.

Cu cat astepti mai mult, devine mult mai greu!

Cand creierul tau este privat de stimularea sunetelor, pierde abilitatea de a procesa sunetele. Cu cat astepti mai mult,cu atat sunetele dispar si necesita mai mult timp sa te readaptezi.

Este momentul sa iei masuri contra hipoacuziei si sa iti testezi acum auzul. Nu astepta! Programeaza-te acum in oricare din cele 44 centre specializate: https://www.audionova.ro/contact/