Testarea nou-nascutilor

Cât de bine aude copilul tău? Testări obiective de auz pentru nou-născuți și copii

Acum puteți testa auzul copilui dumneavoastră! Vă punem la dispoziție 14 centre specializate pentru testarea nou-născuților și copiilor în: București Ardeleni, București Unirii, București Victoriei, Brașov, Craiova, Constanța, Iași, Pitești2, Ploiești, Oradea, Sibiu , Târgu Mures, Timișoara, Vaslui! Testarea auzului se poate realiza la doar 3 zile de la naștere, este non-invazivă și nu necesită anestezie. Copilul tău are dreptul la o viață cu un auz normal! În urma testării, se pune un diagnostic, iar în cazul în care micuțul tău este hipoacuzic, există soluții. Datorită aparaturii de ultimă generație și specialistilor din domeniu, avem soluții optime pentru redarea auzului copilului tău! Un copil cu deficiențe de auz poate fi un copil normal!

Aparatele auditive pentru copii sunt special concepute pentru nevoile lor. Colorate și discrete, dar puternice, vă ajută copilul să aibă o viață normală, la fel ca toți ceilalți copii.

Protezele auditive sunt mici, aproape invizibile, sunt concepute special pentru dezvoltarea normală a abilităților copiilor astfel încât să se joace și să învețe alături de ceilalti copii.

Cum si unde poti testa auzul copilului tau?

Fiind preocupata de importanta diagnosticarii din timp a scaderilor de auz, de sanatatea si dezvoltarea normala a copilului tau, Audionova a dotat toate cabinetele proprii cu aparatura de ultima generatie si personal specializat in domeniu.

Din fericire copilul tau traieste in mileniul in care tehnologia ofera optiuni variate, concepute sa asigure un grad ridicat de obiectivitate si acuratete. Testele se realizeaza fara anestezie, cu aparatura de ultima generatie si vor identifica prezenta deficientei auditive si gravitatea acesteia. Audionova ofera posibilitatea de a realiza toate testele necesare pentru depistarea si diagnosticarea hipoacuziei:

 • Impedancemetria
 • Otoemisiuni acustice
 • Teste care ofera informatii privind functionarea cailor auditive la nivelul trunchiului cerebral (ABR, ASSR)
 • Teste auditive comportamentale

Impedancemetria (testarea transmisiei acustice)

Acest test ajuta la determinarea capacitatii de functionare a timpanului si a urechii mijlocii. In urechea copilului se introduce un suflu de aer si se inregistreaza cantitativ miscarea timpanului ca reactie la modificarea presiunii aerului. Daca timpanul nu se misca, aceasta poate insemna ca in spatele timpanului se afla lichid, indicand astfel prezenta otitei medii cu exsudat. Daca exista presiune negativa aceasta poate insemna ca bebelusul prezinta riscul de dezvoltare a unei infectii a urechii.

Otoemisiuni acustice (otoacoustic emissions – OAE)

Aceste teste reprezinta o metoda unica de examinare a functionarii cohleei. Sunetele sunt transmise catre urechea copilului cu un difuzor. Un microfon inregistreaza reactia la sunetul din cohlee (cunoscut sub numele de emisie). Astfel se obtin informatii importante privind celulele senzoriale ciliate din cohlee.

Potentialul evocat auditiv al trunchiului cerebral (Auditory Branstem Response – ABR)

Pentru nou-nascuti, bebelusi sau copiii care nu pot fi supusi cu certitudine unui test comportamental exista alte teste mai obiective, precum AR, care pot determina capacitatile auditive. In urechea bebelusului sunt redate clicuri prin intermediul castilor. ABR ofera informatii privind functionarea cailor auditive la nivelul trunchiului cerebral. Este inregistrata reactia la aceste tonuri, obtinandu-se o estimare a sensitivitatii auditive.

A.S.S.R (Auditory Steady State Response)

La fel ca si celelalte, este un test obiectiv, neinvaziv si care se face in starea de somn a copilului fara anestezie. Acesta este un test foarte important, deoarece rezultatele obtinute aici sunt schitate pe o audiograma. O audiograma este un formular care se completeaza in timpul unui test de auz si care inregistreaza nivelurile auzului la frecvente diferite. Acestea ajuta audiologul sa inteleaga nivelul deficientei de auz.

Teste auditive comportamentale

In general aceste teste cer copilului sa reactioneze la sunete de intensitate redusa intr-un anumit fel (verbal, indicand un desen, ridicand o mana sau jucand un joc). Aceste teste pot fi distractive iar pentru bebelusi simpla intoarcere a capului la auzul unui sunet reprezinta cea mai buna metoda de test.

In numai 2 minute puteti afla daca copilul dumneavoastra aude bine!

Rezultatele testelor de auz sunt schitate pe o audiograma care ajuta specialistul sa interpreteze nivelul si tipul deficientei de auz. In cazul in care se va diagnostica o pierdere de auz, cu ajutorul aparatelor auditive, copilul tau se va dezvolta normal.

De ce este important auzul?

Auzul este unul dintre cele mai importnte simturi ale copilului tau si se formeaza indeosebi, in perioada infantila.

Acest simt ii permite sa is dezvolte aptitudini esentiale, cum ar fi abilitatile de comunicare, cititul, pasiuni precum dragostea pentru muzica, avand in acelasi timp, un rol important in anticiparea pericolelor exterioare. Stiai ca 3 din 1000 de bebelusi se nasc cu probleme auditive?

Testarea si ajutorul primit din partea specialistilor preocupati de sanatatea copilului tau reprezinta solutii simple, dar de durata. Din pacate, hipoacuzia nu este un defect vizibil la nastere, bebelusii care sufera de o astfel de deficienta, avand un comportament asemanator nou-nascutilor cu auz normal. Din acest motiv, specialistii in domeniu recomanda testarea fiecarui bebelus pentru a preveni anumite deficiente de auz si a evita pierderea definitiva a acestui simt vital. Toti parintii pot simti teama raspunsului oferit de aceste teste, dar testarea reprezinta primul pas catre un auz clar. Aparatul auditiv va ajuta copilul sa participe activitatile scolare, sa se joace alaturi de prietenii lui, si in special sa se dezvolte corespunzator.

Solutii tehnologice

Astazi practic nu exista hipoacuzie care sa nu poata fi remediata cu ajutorul tehnologiei potrivite.

Dupa o diagnosticare precisa a deficientei auditive, trebuie selectata cat mai curand posibil tehnologia corespunzatoare pentru a asigura copilului o experienta auditiva timpurie. Tehnologia respectiva poate lua forma unui implant cohlear, cu un electrod implantat chirurgical in urechea interna si un procesor extern. Aceasta optiune este din ce in ce mai des utilizata in cazul hipoacuziilor grave si profunde. Totusi, in multe cazuri, optiunea corecta poate fi aparatul auditiv. Acestea amplifica sunetele si ele pot ajuta copiii de toate varstele.

Selectia unui aparat auditiv potrivit poate ajuta copilul dvs. sa-si dezvolte bune aptitudini de comunicare.

In general copiilor mici li se monteaza aparate auditive retroauriculare. Acestea pot avea multe culori, si remediaza un vast domeniu de hipoacuzii – usoare, moderate si profunde. Alti copii pot reprezenta candidati pentru aparatele intraauriculare, care sunt individualizate si se monteaza in canalul auditiv pentru cazurile de hipoacuzie medie pana la grava.

O alta optiune pentru copiii mai mari o reprezinta aparatele auditive externe de tip receptor.

Este disponibila o intreaga gama de accesorii pentru aparate auditive care ajuta copiii sa comunice mai bine prin telefon, atunci cand asculta muzica sau se uita la televizor, cu dispozitive Bluetooth sau pur si simplu cu verificarea sau reglarea functiilor. Avem o gama variata de modele de aparate auditive special concepute pentru nevoile copilului dumneavoastra.

Construind viitorul

Copiii reprezinta viitorul nostru.

Oferindu-le acces la multitudinea de sunete care coloreaza lumea ii putem ajuta sa-si dezvolte aptitudinile auditive de care au nevoie pentru a-si construi viitorul. Tehnologiile inovatoare ne permit sa satisfacem cu succes cerintele tot mai mari. Multe dintre dezvoltarile din domeniul pediatriei au deschis drumul pentru progresul solutiilor de reabilitare. Procesele inovatoare continua iar prioritatea ramane pregatirea de astazi a copiilor de maine precum si suportul practic acordat parintilor lor. O proteza auditiva poate schimba viata copilului dumeavoastra.

Auzul este unul dintre cele mai importante simturi ale unui copil.

Prin auz, copiii isi dezvolta aptitudinile de comunicare si limbaj, apreciaza sunetele lumii in care traiesc, invata sa citeasca, sa iubeasca muzica si sa anticipeze pericolele ce-i pandesc. Hipoacuzia nu impiedica toate aceste lucruri daca amplificarea sunetelor are loc timpuriu. Aparatele auditive sunt parte din viata copiilor cu pierderi auditive.

Adesea, daca se iau masuri din timp si daca se aleg solutiile corecte pot fi invatate toate aceste sunete, inclusiv vorbirea. Viitorul copiilor cu deficiente de auz este acum unul stralucit datorita aparatelor auditive performante, cu o intreaga gama de optiuni. Informatiile din aceasta pagina va vor ajuta sa intelegeti:

 • Auzul copiilor
 • Vorbirea si dezvoltarea limbajului
 • Cum sa monitorizati auzul pe intreaga perioada a copilariei
 • Tipurile de hipoacuzie
 • Cum sa protejati auzul copilului dvs. si sa preveniti hipoacuzia.

Aspecte importante ale comunicarii

Cohleea, care reprezinta organul senzorial al auzului, ajunge la gradul maxim de dezvoltare si permite copilului sa auda in saptamana 20 a sarcinii. Aceasta inseamna ca un copil poate fi expus sunetelor mamei sale si altor voci chiar inainte de nastere. Dupa nastere, sensibilitatea cohleara a unui nou-nascut este similara cu cea a adultilor, insa copiii trebuie sa invete cum sa foloseasca auzul prin intermediul aparatelor auditive pentru a pune bazele comunicarii.

Localizare

Una dintre primele aptitudini auditive pe care le veti observa la copilul dvs. este localizarea, capacitatea de a identifica cu precizie sursa unui sunet. Intrucat noi auzim cu ambele urechi (binaural), suntem capabili sa identificam cu precizie sursa unui sunet. Observarea capacitatii de localizare a copilului dvs. In general copiii si nou-nascuti isi misca sau deschid ochii larg la auzul unui sunet.

Aceasta reactie este cunoscuta sub numele de reflexul de tresarire si este provocata de multe sunete. Cand copilul dvs. ajunge la varsta de 5-6 luni, puteti observa mai atent reactia sa generand sunete in spatele sau in partile laterale ale sale atunci cand acesta priveste drept in fata (aveti grija sa nu va vada atunci cand faceti aceste sunete).
In mod normal o simpla soapta va face copilul sa intoarca capul in directia din care vine sunetul. Desi ne asteptam ca un copil sa reactioneze la sunetele puternice, este foarte important sa vedem cat de bine reactioneaza la sunete de intensitate redusa (ca de ex. sunetul literei „s”). In primul an de viata copilul dvs. isi va perfectiona capacitatea auditiva si ar trebui sa reactioneze si sa caute sursa sunetelor din casa, precum soneria de la usa sau soneria telefonului, usi trantite, joaca copiilor, jucarii muzicale si vorbire.

Vorbirea copilului dvs. si dezvoltarea limbajului

Etapele de dezvoltare:

 • 9 luni Demonstrarea intelegerii cuvintelor simple precum „mami”, „tati”, „nu”, „pa-pa”.
 • 10 luni Copilul trebuie sa se exprime intr-un mod „asemanator vorbirii”, legand silabe individuale („da-da-dada”). Cam la aceasta varsta par primele cuvinte recognoscibile.
 • 1 an Unul sau mai mult cuvinte rostite.
 • 18 luni Intelegerea frazelor simple, identificarea obiectelor sau instructiunilor familiare (fara gesticulatii) si indicarea partilor corpului. De asemenea vocabularul sau trebuie sa contina intre 20 si 50 de cuvinte si trebuie sa utilizeze fraze scurte („nu mai”, „vreau afara”, „mami sus”).
 • 24 luni Vocabularul utilizat trebuie sa contina cel putin 150 cuvinte, si trebuie sa apara propozitiile scurte de cate doua cuvinte. Cea mai mare parte a vorbirii trebuie sa fie inteleasa de adulti care nu se gasesc de regula in jurul copilului. De asemenea copiii trebuie sa stea si sa asculte lectura cartilor de povesti.
 • 3-5 ani Limbajul vorbit trebuie sa fie utilizat frecvent pentru a exprima dorinte, sentimente, pentru a transmite informatii si a pune intrebari. Un prescolar trebuie sa inteleaga aproape tot ceea ce i se comunica. Vocabularul se dezvolta de la 1000 la 2000 cuvinte, incluse in propozitii complete si cu sens. Toate sunetele vorbirii trebuie sa fie clare si inteligibile la sfarsitul perioadei prescolare.

Aceste etape sunt in general valabile tuturor copiilor. In cazul in care copilul dvs. se afla cu 2-3 luni in intarziere fata de grupele de varsta susmentionate, acest fapt poate indica prezenta hipoacuziei sau intarzieri ale dezvoltarii vorbirii-limbajului.

Semne ale deficientelor auditive

Trebuie sa fiti intotdeauna atent atunci cand copilul dvs. nu reactioneaza in mod normal la sunete. Uneori absenta reactiei este atribuita lipsei de atentie, insa este important sa se determine daca lipsa reactiei nu se datoreaza incapacitatii auditive. Simptome comune ale auzului anormal:

 • Neobservarea vorbirii unei persoane ce nu se afla in campul vizual, in special in absenta surselor de distragere a atentiei
 • Privire uimita atunci cand realizeaza ca numele sau a fost strigat (la o intensitate normala sau chiar ridicata)
 • Folosirea frecventa a cuvintelor „ce?” si „huh?”
 • Privirea insistenta fetei vorbitorului
 • Asezarea prea aproape de televizor atunci cand volumul sonor este suficient pentru restul privitorilor
 • Cresterea volumului televizorului sau aparatelor audio la nivele anormale
 • Lipsa reactiei la vocile auzit prin telefon sau schimbarea frecventa receptorului de la o ureche la alta
 • Lipsa reactiei la sunete de intensitati ridicate

Cel mai important semn al unei posibile hipoacuzii o reprezinta insa dezvoltarea intarziata a limbajului si a vorbirii.

Cum functioneaza auzul

Intelegerea anatomiei si a functionarii urechii va poate ajuta sa identificati conditiile ce afecteaza auzul copilului dvs. Urechea poate fi impartita in trei parti: urechea externa, urechea mijlocie si urechea interna. Urechea externa Urechea externa consta din auricul, care poarta si numele de pavilion. Pavilionul capteaza sunetul si-l transmite catre canalul urechii externe (canalul auditiv).

Canalul auditiv

Amplifica undele sonore si le transmite mai departe spre timpan (membrana timpanica). Urechea mijlocie Timpanul vibreaza ca reactie la undele sonore care patrund in canalul auditiv. In plus in urechea mijlocie mai exista trei oscioare.

Aceste oscioare

Ciocanelul, nicovala si scarita – vibreaza, amplificand miscarea timpanului si transmitand-o in urechea interna. Urechea interna Cohleea reprezinta organul senzorial al auzului si se gaseste in urechea interna. Camerele cohleei sunt pline cu lichid. Atunci cand oscioarele din urechea mijlocie se misca ca raspuns la undele sonore, lichidul din cohlee se misca si el.

Astfel se stimuleaza miile de celule senzoriale ciliate care produc mici sarcini electrice. Aceste semnale sunt transmise prin nervul auditiv catre creier, unde sunt procesate sub forma „sunetelor” pe care le auzim.

Auzul copiilor

Exista cateva conditii ce pot apare inainte de nastere, dupa nastere sau in timpul copilariei ce pot afecta capacitatea unui copil de auzi normal. In principal exista doua tipuri de hipoacuzie: conductiva si neurosenzoriala. Hipoacuzia conductiva (afectiune tratabila medical) In cazul hipoacuziei conductive urechea interna functioneaza normal, insa exista probleme la urechea mijlocie sau urechea externa care impiedica sunetul sa ajuna la urechea interna. Hipoacuziile conductive sunt de gravitate usoara pana la medie si in general sunt temporare si tratabile. Puteti simula hipoacuzia conductiva astupandu-va urechea cu degetul. Copiii sunt viitorul nostru si este importanta testarea auzului din primele zile de viata. Cat de bine aude copilul tau? Vino acum si testeaza-I auzul in toate cele 14 centre specializate in pediatrie din toata tara.Aparatele auditive pot salva viata copilului tau.

Sunetele externe

Sunt atenuate in timp ce propria voce se aude mai tare decat in mod normal. Mai jos sunt prezentate cateva dintre cauzele comune ale hipoacuziei conductive. Ceara (cerumenul) Atunci cand ceara se acumuleaza in canalul auditiv ea actioneaza ca un dop, impiedicand undele sonore sa ajunga la timpan. Ceara in exces trebuie topita cu picaturi speciale si apoi spalata, sau eliminata de un medic sau de o alta persoana calificata. Betisoarele cu vata nu trebuie utilizate niciodata pentru a elimina ceara compactata deoarece ele pot impinge dopul de ceara mai adanc sau pot chiar perfora timpanul.

Obiecte straine

Obiectele mici, precum firimiturile, bagate in ureche pot bloca undele sonore sau pot perfora timpanul. Urechea inotatorului Aceasta dureroasa infectie bacteriana poate provoca inflamarea canalului auditiv pana la inchidere, generand o hipoacuzie temporara; acest lucru se intampla atunci cand canalul auditiv ramane ud dupa baie. Otita medie (infectia urechii mijlocii)

Aceasta reprezinta cea mai des intalnita cauza a hipoacuziei conductive la copii. Otita medie este un termen general utilizat pentru a descrie un set de afectiuni ale urechii mijlocii. Peste 85% dintre copii vor suferi pe parcursul copilariei cel putin o infectie a urechii. Infectiile urechii reprezinta a doua cauza a vizitelor cu copii la medic. Otita medie are diverse cauze si forme.

Cel mai frecvent factor singular il reprezinta infectarea adenoidului care contine bacterii sau blocarea trompei lui Eustache care leaga urechea mijlocie de nazofaringele aflat in spatele nasului. De asemenea infectiile urechii pot fi cauzate de infectii ale tractului respirator superior sau de expunerea la fumul de tigara. Cele mai frecvente tipuri de otita medie sunt otita medie acuta si otita medie cu exsudat. Otita medie acuta (Acute Otitis Media – AOM) – dureri, febra, insomnii si deficiente auditive, acestea sunt simptomele comune ale otitei medii acute (sau otita medie supuranta).

Acest tip de infectie se poate vindeca de la sine sau cu ajutorul antibioticelor. In anumite cazuri otita medie acuta poate cauza perforarea timpanului, provocand scurgeri. Daca este netratata ea poate conduce la afectiuni grave ale urechii mijlocii sau ale urechii interne. Otita medie cu exsudat (Otitis Media with Effusion – OME) – urmeaza adesea unei otite medii acute. OME apare atunci cand lichidul ramane in urechea mijlocie, impiedicand vibratia timpanului si miscarea urechii mijlocii. Astfel se produce o hipoacuzie de gravitate usoara pana la medie.

La copiii cu varste foarte mici aceasta hipoacuzie poate afecta dezvoltarea limbajului vorbit. Tratamentul otitei medie cu exsudat nu este bine determinat. Uneori infectia se vindeca de la sine sau cu ajutorul antibioticelor, sau prin miringotomie – eliminarea chirurgicala a lichidului – iar alteori otita rezista acestor tratamente traditionale. Daca infectia persista in prezenta hipoacuziei, pot fi folosite tuburi de timpanostomie de ventilatie sau de echilibrare a presiunii pentru drenarea lichidului. Astfel se poate evita acumularea de presiune ce poate genera alte infectii ale urechii. Tuburile pot restabili auzul normal, pot preveni acumularea lichidului, pot reduce incidenta infectiilor si pot in acelasi timp preveni alte complicatii grave.

Hipoacuzia neurosenzoriala

(tratabila cu tehnologia moderna) Hipoacuzia neurosenzoriala este provocata de pierderea functionarii necorespunzatoare a cohleei (senzoriala) sau a cailor auditive catre creier (neurala) si adesea este prezenta de la nastere (congenitala). Ea se poate de asemenea dezvolta ca o consecinta a expunerii la zgomot, a inaintarii in varsta sau a expunerii la medicamentatii ototoxice.

Poate varia de la usoara la profunda si poate afecta doar anumite domenii de frecventa sau intreg spectrul de frecvente. De exemplu este posibil sa nu fie detectate sunetele de inalta frecventa in timp ce sunetele de joasa frecventa sunt auzite normal. Hipoacuzia neurosenzoriala este permanenta si ea nu poate fi tratata chirurgical sau medicamentos. In majoritatea cazurilor persoanele ce sufera de aceasta afectiune pot fi ajutate cu aparate auditive iar in alte cazuri cu implanturi cohleare. Indicatorii hipoacuziei Mai jos sunt prezentati factorii ce indica faptul ca un copil poate fi expus hipoacuziei. Daca nu aveti certitudini legate de aceste conditii sau daca sunteti ingrijorat fata de auzul copilului dvs., consultati un specialist orl sau un audiolog.

 • Nou-nascuti – de la nastere la varsta de 28 de zile
 • Rezultat negativ al testului auditiv (test de auz)
 • Cazuri precedente in familie de hipoacuzie neurosenzoriala ereditara
 • Infectii intrauterine, precum citomegalovirus, rubeola, sifilis, herpes si toxoplasmoza
 • Diformitati craniofaciale, inclusiv cele care afecteaza pavilionul si canalul auditiv
 • Greutate la nastere sub 1500 grame (circa 3,5 livre)
 • Hiperbilirubinemia si nivelul serului, necesitand transfuzie (icter)
 • Medicatii ototoxice (medicamente care afecteaza auzul), inclusiv aminoglicoside (antibiotice precum Gentamicina) utilizate in mai multe cursuri sau in combinatie cu diuretice
 • Meningita bacteriana
 • Scor Apgar (sanatate generala) de 0-4 la 1 minut sau 0-6 la 5 minute dupa nastere
 • Ventilatie mecanica timp de 5 zile sau mai mult
 • Constatari asociate sindroamelor despre care se stie ca includ hipoacuzia neurosenzoriala

Bebelusi – intre 29 zile si 2 ani

 • Ingrijorari privind dezvoltarea sau comunicarea intarziata
 • Meningita bacteriana sau alte infectii despre care se stie ca provoaca hipoacuzie neurosenzoriala
 • Traume craniene asociate pierderii cunostintei sau fracturilor craniene
 • Medicatii ototoxice, inclusiv agenti chemoterapeutici sau aminoglicoside, utilizate in combinatie cu diuretice
 • Constatari asociate sindroamelor despre care se stie ca includ hipoacuzia neurosenzoriala
 • Otita medie cu exsudat (lichid) cu o durata de trei luni sau mai mare

Expunerea la zgomot

Una dintre cele mai frecvente

Si in acelasi timp cel mai usor de prevenit – cauze ale hipoacuziei neurosenzoriale permanente este expunerea la zgomot. Nivelele ridicate ale zgomotului pot provoca daune temporare sau permanente ale celulelor senzoriale ciliate din cohlee. Vehiculele, aparatura casnica sau echipamentele audio – toate acestea produc zgomote care pot afecta negativ auzul in functie de intensitatea zgomotului si de durata de expunere. In plus, anumite jucarii sau jocuri video si concertele rock pot avea un volum suficient de tare pentru a afecta auzul.

Copiii trebuie sa cunoasca pericolele expunerii la zgomot si invatati sa utilizeze protectii auditive cand este cazul.

Hipoacuzia mixta

Uneori apar o combinatie de factori care afecteaza atat urechea externa sau mijlocie cat si cea interna (cohleea), generand o hipoacuzie de tip mixt.

Ce trebuie sa faceti daca suspectati hipoacuzia copilului dvs.
Daca sunteti de parere ca exista un caz de hipoacuzie, primul pas este sa solicitati medicului de familie sa va dea o trimitere pentru copilul dvs. pentru un examen audiologic. Acest examen va identifica prezenta deficientei auditive si gravitatea acesteia. Niciun copil nu este prea mic pentru examenul audiologic. Tehnologia de astazi permite chiar si testarea nou-nascutilor. In timp ce testele simple pot fi efectuate de asistente sau voluntari calificati, evaluarea completa a auzului unui copil trebuie efectuata doar de un acustician specialist in aparate auditive specializat. Scopul examenului audiologic este sa se determine daca exista hipoacuzia, care este gravitatea acesteia si identificarea tipului de hipoacuzie. Rezultatele testului sunt reprezentate intr-o audiograma.

Daca rezultatele testului indica faptul ca un copil sufera de hipoacuzie, retineti ca in prezent tehnologia moderna poate ajuta un copil cu deficiente auditive sa creasca si sa aiba o viata normala.

Va asteptam impreuna cu micutii dumneavoastra pentru testarea auzului in toate centrele Audionova!