Scris de: I.D.- Audionova

 

Aici, la Audionova, în fiecare zi cunoaștem oameni noi, chipuri noi, povești de viață diferite, de la cele mai vesele până la cele mai triste, iar asta ne face să înțelegem faptul că pe cât suntem de diferiți, avem totuși aceleași nevoi. Vrem să auzim, să vedem, să putem merge, să avem prieteni, o familie unită, să fim iubiți…


Este foarte greu atunci când cel din fața ta își deschide sufletul și afli cât de tristă este viața sa, câte din cele mai sus menționate lipsesc. Sunt vârstnici, le este greu să se îngrijească sau familia îi dă uitării. Toate acestea ne fac să vrem și mai mult să îi ajutăm, să găsim o soluție cât mai bună pentru ei, să le aducem o bucurie, să îi facem să înțeleagă că nu sunt singuri.
Aceasta era și povara din viața domnului B. A.. În zadar încercam să-i fur un zâmbet de câte ori venea la cabinet să cumpere baterii. Purta de foarte mult timp același aparat auditiv care ajunsese atât de „cârpit”, lipit cu bandă adezivă, încât nu înțelegeam cum de mai funcționează așa. De fiecare dată încercam să îi arăt un aparat auditiv nou, să îi fac probă, dar refuza categoric, spunând că nu are rost să se amăgească la cât de bine ar putea să audă, când știe că posibilitatea de a lua unul nou este atât de mică.
Și pentru că ne gândim la toți pacienții noștri, la Audionova există diverse promoții, astfel încât aparatul auditiv de care avea atâta nevoie domnul B.A. devenise mult mai accesibil. Gândul mi-a zburat imediat la acesta, sunandu-l să îi dau vestea cea buna, știind că va fi și pentru dumnealui o fericire să renunțe la proteza auditivă cu care prindea doar frânturi și freamătul vieții. A venit într-un suflet la cabinet, hotărât să probeze aparatul auditiv, să cunoască schimbarea. Emoțiile se citeau pe fața dânsului, și acum avea un zâmbet larg ”aud tot, ce voce caldă aveți, nu am pierdut niciun cuvânt din știrea de la TV!”. Nu pot să vă descriu ce diferență era între cele două aparate auditive, dupa ce am ascultat capacitatea celui vechi. Cât de ușor îi era acum să înțeleagă, fericirea impresionantă ce-i luminase chipul neputând fi captată în cuvinte! Merita această bucurie, merita să audă și viața să îi fie mai ușoară: pe stradă, acasă la televizor, cu vecinii. În mica sa lume, acest aparat auditiv schimbase totul. Nemulțumirea dispăruse, era un om deschis. Acum de câte ori trece pe la cabinet, nu se mai plânge, ci nu se mai satură sa îmi povestească despre cum redescoperă lumea cu noul aparat auditiv.


Concluzionând, soluția pentru tratarea hipoacuziei și redobândirea auzului dumneavoastră o să o găsiți întotdeauna în cabinetele noastre, indiferent de vârstă, probleme sau situație financiară!

 

Vă așteptăm cu drag,

I.D.