Scris de: I.D.- Audionova

Aici , la Audionova, in fiecare zi cunoastem oameni noi, chipuri noi, povesti de viata diferite, de la cele mai vesele pana la cele mai triste iar asta ne face sa intelegem faptul ca pe cat suntem de diferiti, avem totusi aceleasi nevoi. Vrem sa auzim, sa vedem, sa putem merge, sa avem prieteni, o familie unita, sa fim iubiti….
Este foarte greu atunci cand cel din fata ta isi deschide sufletul si afli cat de trista este viata sa, cate din cele mai sus mentionate lipsesc. Sunt varstnici, le este greu sa se ingrijeasca sau familia ii da uitarii. Toate acestea ne fac sa vrem mai mult sa ii ajutam, sa gasim o solutie cat mai buna pentru ei, sa le aducem o bucurie, sa ii facem sa inteleaga ca nu sunt singuri.
Aceasta era si povara din viata domnul B. A. In zadar incercam sa-i fur un zambet de cate ori venea la cabinet sa cumpere baterii. Purta de foarte mult timp acelasi aparat auditiv ce ajunsese atat de „carpit”, lipit cu banda adeziva, incat nu intelegeam cum de mai fucntioneaza asa. De fiecare data incercam sa ii arat un aparat auditiv nou, sa ii fac proba, dar refuza categoric, spunand ca nu are rost sa se amageasca la cat de bine ar putea sa auda, cand stie ca posibilitatea de a lua unul nou este atat de mica.
Si pentru ca ne gandim la toti pacientii nostri, la Audionova exista diverse promotii, astfel incat aparatul auditiv de care avea atata nevoie domnul B.A. devenise mult mai accesibil. Gandul mi-a zburat imediat la acesta, sunandu-i sa ii dau vestea cea buna, stiind ca va fi si pentru dumnealui o fericire sa renunte la proteza auditiva cu care prindea doar franturi si freamatul vietii. A venit intr-un suflet la cabinet, hotarat sa probeze aparatul auditiv, sa cunoasca schimbarea. Emotiile se citeau pe fata dansului, un zambet larg ” aud tot, ce voce calda aveti, nu am pierdut niciun cuvant din stirea de la TV!” . Nu pot sa va descriu ce diferenta era intre cele doua aparate auditive, dupa ce am ascultat capacitatea celui vechi. Cat de usor ii era acum sa inteleaga, fericirea impresionanta ce-i luminase chipul neputand fi captata in cuvinte! Merita aceasta bucurie, merita sa auda, si viata sa ii fie mai usoara: pe strada, acasa la televizor, cu vecinii. In mica sa lume, acest aparat auditiv schimbase totul. Nemultumirea disparuse, era un om deschis. Acum de cate ori trece pe la cabinet nu se mai plange, ci nu se mai satura sa imi povesteasca cum descopera lumea cu noul aparat auditiv.
Concluzionand, solutia pentru tratarea hipoacuziei si redobandirea auzului dumneavoasta o sa o gasiti intotdeauna in cabinetele noastre, indiferent de varsta, probloeme sau situatie financiara!!

Va asteptam cu drag,

I.D.