Scris de: Sz. A. – Audionova

Era intr-o zi de martie, cand la cabinet a aparut o frumoasa tanara insotita de mama ei.
Le-am invitat sa ia loc si am observat cum viitoarea noastra pacienta,M.L., caci despre ea este vorba in povestea mea, nu prea a fost comunicativa, tinandu-si cu un aer pierdut privirea fixata in podea.

Mama ei a inceput sa imi prezinte povestea tinerei care era hipoacuzica din copilarie. Desi avea doua aparate audtive, evita de cele mai multe ori sa le poarte, fiindu-i rusine. Dupa cateva minute de discutie, am aflat si faptul ca tanara era insarcinata, un motiv in plus care le-a indrumat sa calce pragul cabinetului nostru. Chiar si asa era foarte evident ca domnisoara se afla in fata mea din cauza insistentelor mamei.

Dupa multe discutii, am trecut la realizarea testelor de hipoacuzie.
Mare ne-a fost surprinderea si tristetea sa vedem o conditie de hipoacuzie severa bilaterala, mai precis o pierdere de 70% pe ambele urechi. Nu am spus nimic si cum a iesit din cabina insonora, am pregatit aparatele auditive si le-am reglat pe audiograma ei. Le-am pus pe ureche si cand le-am pornit, fata ei s-a schimbat in totalitate. O simpla reglare a aparatului a daruit zambetul pe buze, in timp ce ochii parca ii scanteiau de fericire si o lacrima isi facuse loc in coltul ochilor!
Incepand sa vorbim, a devenit mult mai deschisa la conversatie. Mama ei a observat imediat schimbarea spunandu-ne ca fiica ei este mult mai sociabila, mai comunicativa.

Proband si adaptand aparate auditive, impreuna am gasit solutia ideala pentru ca aceasta tanara draguta sa se poata bucura de viata, alaturi de cei dragi, si in compania sunetelor.

Graitor pentru fericirea sa este mesajul pe care l-a lasat in caietul de impresii si sugestii pentru a putea fi citit si de catre alti pacienti, intre care si persoanele cu o oarecare retinere atunci cand vine vorba despre aparate auditive.

“Am probleme de auz de la cateva saptamani de la nastere….Nu am purtat aparat auditiv deloc in timpul scolii, in liceu sau in facultate. Abia dupa terminarea facultatii am hotarat sa port, dar doar pe o ureche. M-a deranjat enorm, dar auzeam mai bine.
A sosit ziua cea mare, cand am calcat in cabinetul Audionova, si mi-am cumparat aparatele auditive. De atunci viata mea s-a schimbat 180 grade.
Starea mea psihica este mult mai buna, zambesc mai des, <<radiez>> cum mi-a spus si sotul meu. Nu mai trebuie sa imi fortez auzul, sa imi incordez sistemul nervos.
Sunt foarte fericita ca mi s-a dat aceasta sansa!…chiar si la 34 de ani.
Va multumesc pentru aceasta sansa! Va multumesc ca faceti eforturi pentru a ne ajuta, si ca va dati interesul pentru oamenii cu probleme de auz!”

Ea este pacienta mea M.L iar aceasta este povestea ei.

Imi place sa ajut oamenii, imi place sa redau auzul, iubesc sa fac parte din marea familie AUDIONOVA!
Sa ne auzim cu bine!

SZ.A.