Scris de: Sz. A. – Audionova

Era intr-o zi de martie, când la cabinet a aparut o frumoasă tânără însoțită de mama ei.
Le-am invitat să ia loc și am observat cum viitoarea noastră pacientă,M.L., deoarece despre ea este vorba în această poveste, nu prea a fost comunicativă, ținandu-și cu un aer pierdut privirea fixată în podea.

Mama ei a început să îmi prezinte povestea tinerei care era hipoacuzică din copilărie. Deși avea două aparate auditive, evita de cele mai multe ori să le poarte, fiindu-i rușine. După câteva minute de discuție, am aflat și faptul că tânăra era însărcinată, un motiv în plus care le-a indemnat să calce pragul cabinetului nostru. Chiar și așa era foarte evident că domnișoara se afla în fața mea din cauza insistențelor mamei.

După multe discuții, am trecut la realizarea testelor de hipoacuzie.
Mare ne-a fost surprinderea și tristețea să vedem o condiție de hipoacuzie severă bilaterală, mai precis o pierdere de 70% pe ambele urechi. Nu am spus nimic și cum a ieșit din cabina insonoră, am pregătit aparatele auditive și le-am reglat pe audiograma ei. Le-am pus pe ureche și când le-am pornit, fața ei s-a schimbat în totalitate. O simplă reglare a aparatului a readus zâmbetul pe buze, în timp ce ochii parcă îi scânteiau de fericire și o lacrimă își făcuse loc în colțul ochilor!
Începând să vorbim, a devenit mult mai deschisă la conversație. Mama ei a observat imediat schimbarea spunându-ne că fiica ei este mult mai sociabilă și mai comunicativă.

Probând și adaptând aparate auditive, am găsit soluția ideală pentru ca această tânăra drăguța să se poată bucura de viață, alături de cei dragi și in compania sunetelor.

Grăitor pentru fericirea sa este mesajul pe care l-a lăsat în caietul de impresii și sugestii pentru a putea fi citit și de catre alți pacienți, printre care și persoanele cu o oarecare reținere atunci când vine vorba despre aparate auditive.

“Am probleme de auz de la câteva săptămâni de la naștere… Nu am purtat aparat auditiv deloc în timpul școlii, în liceu sau în facultate. Abia dupa terminarea facultății am hotarât să port, dar doar pe o ureche. M-a deranjat enorm, dar auzeam mai bine.
A sosit ziua cea mare, când am călcat în cabinetul Audionova și mi-am cumpărat aparatele auditive. De atunci viața mea s-a schimbat 180 grade. Starea mea psihică este mult mai bună, zâmbesc mai des, <<radiez>> cum mi-a spus și soțul meu. Nu mai trebuie să îmi forțez auzul, să îmi încordez sistemul nervos.
Sunt foarte fericită ca mi s-a dat această șansă!…chiar și la 34 de ani.
Vă mulțumesc! Va mulțumesc pentru că faceți eforturi pentru a ne ajuta și ca va dați interesul pentru oamenii cu probleme de auz!”

Ea este pacienta mea M.L, iar aceasta este povestea ei.

Îmi place să ajut oamenii, îmi place să redau auzul, iubesc să fac parte din marea familie AUDIONOVA!
Să ne auzim cu bine!

SZ.A.