Audionova a susținut, în calitate de sponsor oficial, ediția cu numărul a VIII-a, al Galei “Seniori de Colecție”. Ne mândrim că, alături de Asociația “Institutul Național pentru Îmbătrânire Activă”, am conturat frumoasa poveste a evenimentului unde invitata de onoare a fost Maria Dragomiroiu, celebra cântăreață de muzică populară.

“Seniori de Colecție” este un proiect care aduce în prim plan oameni remarcabili, care au contribuit la promovarea și valorificarea imaginii României.

“Sala LUCEAFĂRUL’’ a fost din nou arhiplină cu cei peste 500 de seniori bucureșteni prezenți la o nouă întâlnire de suflet cu Maria Dragomiroiu, invitată de onoare a Galei ’’SENIORI de COLECȚIE’’, un eveniment inițiat, organizat și oferit de Asociația “Institutul Național pentru Îmbătrânire Activă”, conform website-ului bucurestiivechisinoi.ro.

Alexandra Dobre, președinta Insitutului Național pentru Îmbătrânire Activă, a declarat: „Încă de la prima ediţie, am dorit să readucem în centrul atenţiei mari personalităţi care au contribuit la promovarea şi valorificarea imaginii României şi care au influenţat în bine zeci de generaţii de români. Este vorba despre cei care au scris istoria frumoasă a ţării, despre artişti iluştri şi mari campioni, despre oameni de cultură şi de ştiinţă, despre interpreţi de muzică uşoară şi populară, actori, regizori şi muzicieni, despre medici, cercetători şi antreprenori, care au reuşit în viaţă şi în carieră prin dăruire, talent, pasiune şi profesionalism, prin eforturi susţinute şi continue şi prin determinare. Au fost animaţi de dorinţa de a-şi transforma profesia în menire, de a păstra şi promova sistemul valorilor atât de necesar evoluţiei societăţii în care trăim. Iar faptul că suntem mereu împreună, că ne regăsim şi ne întâlnim în fiecare lună pentru a omagia un Senior de Colecţie dovedeşte că ţelul nostru, al meu şi al echipei a fost atins! Vă promit că povestea frumoasă a Galelor SENIORI de COLECŢIE va continua!”.În cadrul acestui eveniment moderat de către Mihaela Bîrzilă și-a făcut apariția celebrul rapsod de muzică populară Gheorghe Turda, iar Corul “Neamul Românesc” a încântat publicul cu recitalul susținut.

Celebra artistă de muzică populară a declarat: “Ne-am întâlnit pentru prima dată la Călimănești în anul 1972. El era student la Conservator, iar eu concuram pentru prima dată la Festivalul folcloric ‘’Cântecele Oltului’’; a luat Marele Premiu la secțiunea Interpretare, eu cucerind atunci primul meu premiu, ‘’Frumoasa Oltului”.

Conform website-ului de presă ultima-ora.ro, “în 1990 au efectuat primul turneu împreună, în Franța, trimiși de Ministerul Turismului, pentru a promova spectacolele folclorice care urmau să se desfășoare pe Litoralul românesc! Au urmat, firesc, alte premii, trofee, distincţii care au recompensat nu doar o carieră impresionantă, ci şi talentul, conduita, profesionalismul, prezenţa scenică, notorietatea, păstrarea tradiţiilor şi promovarea portului şi cântecului popular autentic românesc în ţară şi în lume”.

Artista a mai declarat, conform agerpres.ro: “Sunt foarte mulţi aceia care m-au susţinut şi cărora le-am mulţumit şi le voi mulţumi cât voi trăi pentru că m-au ajutat şi mi-au dat şansa să fiu ceea ce sunt astăzi: naşa mea, Ileana Sărăroiu, realizatoarea Florentina Satmari, etnomuzicologul Harry Brauner, Adrian Păunescu, jurnalistul George Stanca, cel care mi-a dedicat prima cronică din carieră, Dinu Săraru, Tudor Vornicu, cel ce m-a pus în valoare în emisiunile lui, jurnalistul şi realizatorul radio Aurel Gherghel, textierul Dumitru Popescu – Chiselet pentru minunatele texte pe care mi le-a oferit în cei aproape 40 de ani de colaborare şi mulţi alţii”.

La finalul evenimentului, Alexandra Dobre, Președinta Asociației “Institutul Național pentru Îmbătrânire Activă” i-a înmânat invitatei speciale o Diplomă de Excelență pe care era înscris: “Se acordă Doamnei Maria Dragomiroiu, pentru cei peste 50 de ani de carieră, în care cântecul său a fost leagăn al culturii populare românești”.

Audionova susține și promovează evenimentele care au scopul de a pune în lumina personalități celebre din diferite industrii (muzicale, teatru, film, medicina, etc.) cu scopul de a oferi seniorilor posibilitatea de socializare și desfășurarea activităților recreative.

Până la următoarea ‘’Gală Seniori de Colecție’’,cu aparatele auditive Audionova:

înțelegi, trăiești, iubești!