Utilizarea aparatului auditiv

Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea corespunzătoare a unui aparat auditiv:

1
Protejează-l de praf și mizerie

Tot timpul ai grijă ca degetele tale să fie curate și uscate înainte de a atinge aparatul auditiv. Intrarea microfonului este foarte mică și se poate bloca dacă este manevrată necorespunzător.

2
Evitați șocurile mecanice

Evitați căderea aparatului pe suprafețe dure. Asta se poate întâmpla în timp ce îl curățați sau îi schimbați bateria. Fiți atenți când puneți sau înlăturați aparatul auditiv.

 

3
Protejați aparatul auditiv de efectele temperaturilor ridicate

Nu expuneti aparatul auditiv la căldură excesivă. Nu îl lăsați în bătaia soarelui (de exemplu acasă sau într-o mașină parcata)

 

4
Protejați aparatul auditiv de umezeală

Scoateți aparatul auditiv din ureche înainte de duș, baie sau înot.

Dacă este umiditatea este ridicată, nu ar trebui să îl țineti în baie. Din când în când ștergeți urechea înainte de a pune aparatul. Umezeala și condensul pot să distrugă partea electronică din aparat. Înlăturați bateria din aparatul auditiv pe timpul nopții și lăsați ușa bateriei deschisă. Folosiți sisteme de absorbție a umezelii disponibile în cabinetele noastre.

5
Nu-l lăsați la îndemâna copiilor sau animalelor de casă

Păstrați-l într-un loc unde nu au acces copiii și animalele. Lăsate deschise, aproape toate tipurile de aparate auditive emit sunete de frecvențe înalte ce sunt deranjante pentru câini. De multe ori în situații ca aceasta aparatele au fost înghițite de câini.

6
Evitați contactul cu spray-uri de păr sau alte cosmetice

Particule fine de spray sau pudră pot înfunda microfonul sau pot bloca butonul de control al volumului. Îndepărtați aparatul înainte de a folosi acest gen de cosmetice.

7
Curățați-l

Folosiți cu regularitate produsele de întreținere Audionova pentru păstrarea corespunzătoare a aparatelor auditive. Alcoolul, solvenții pot provoca deteriorări ale aparatului auditiv – nu le utilizați!

8
Igiena urechii

Păstrați întotdeauna igiena adecvată a urechii. Pentru că aparatul auditiv să funcționeze normal, trebuie îndepartat cerumenul, pielea uscată sau infecțiile, la fel de atent trebuie îngrijită și oliva. În centrele Audionova puteți procura produse speciale de curățare a olivelor.

9
Păstrați aparatul auditiv într-un loc sigur

Când nu folosiți aparatul auditiv păstrați-l într-un loc uscat. Când transportați aparatul auditiv puneți-l în cutia lui specială. Dacă nu folosiți un timp îndelungat aparatul auditiv scoateți bateria.