Utilizarea aparatului auditiv

Iata cateva sfaturi pentru ingrijirea corespunzatoare a unui aparat auditiv:

1
Protejeaza-l de praf si mizerie

Tot timpul ai grija ca degetele tale sunt curate si uscate inainte de a atinge aparatul auditiv. Intrarea microfonului este foarte mica si se poate bloca daca este manevrata necorespunzator.

2
Evitati impactul

Evitati caderea aparatului pe suprafete dure. Asta se poate intampla in timp ce il curatati sau ii schimbati bateria. Fiti atenti cand puneti sau inlaturati aparatul auditiv.

 

3
Protejati aparatul auditiv de efectele temperaturilor inalte

Nu expuneti aparatul auditiv la caldura excesiva. Nu il lasati in bataia soarelui (acasa sau intr-o masina parcata, de ex.)

 

4
Protejati aparatul auditiv de umezeala

Scoateti aparatul auditiv din ureche inainte de dus, baie sau inot.

Daca este o atmosfera foarte umeda nu ar trebui sa il tineti in baie. Din cand in cand stergeti urechea inainte de a pune aparatul. Umezeala si condensul pot sa distruga partea electronica din aparat. Inlaturati bateria din aparatul auditiv pe timpul noptii si lasati usa bateriei deschisa. Folositi sisteme de absorbtie a umezelii disponibile in cabinetele noastre.

5
Nu-l lasati la indemana copiilor sau animalelor de casa

Pastrati-l intr-un loc unde nu au acces copiii si animalele. Lasate deschise aproape toate tipurile de aparate auditive emit sunete de frecvente inalte ce sunt deranjante pentru caini. De multe ori in situatii ca aceasta aparatele au fost inghitite de caini.

6
Evitati contactul cu spray-uri de par sau alte cosmetice

Particule fine de spray sau pudra pot imbacsi microfonul sau pot bloca butonul de control al volumului. Indepartati aparatul inainte de a folosi acest gen de cosmetice.

7
Curatati-l

Folositi cu regularitate produsele de intretinere Audionova pentru pastrarea corespunzatoare a aparatelor dvs. auditive. Alcoolul, solventii pot provoca deteriorari ale aparatului auditiv- nu le utilizati!

8
Igiena urechii

Pastrati intotdeauna igiena adecvata a urechii. Pentru ca aparatul auditiv sa functioneze normal, trebuie indeparat cerumenul, pielea uscata sau infectiile, la fel de atent trebuie ingrijita si oliva. In centrele Audionova puteti procura produse speciale de curatare a olivelor.

9
Pastrati aparatul auditiv intr-un loc sigur

Cand nu folositi aparatul auditiv pastrati-l intr-un loc uscat. Cand transportati aparatul auditiv puneti-l in cutia lui speciala. Daca nu folositi un timp indelungat aparatul auditiv scoateti bateria.