Ce este un aparat auditiv

In cabinetele Audionova, gasiti o gama variata cu cele mai inovative si performante aparate auditive provenind de la cel mai prestigios producator de proteze auditive din lume. Mai jos veti gasi informatii despre cele trei tipuri estetice de aparate auditive alaturi de tipurile si gradele de hipoacuzii pentru care se utilizeaza.

Tehnologia digitala a aparatelor auditive se clasifica in doua tipuri:

Aparate Intraauriculare  – invizibile IIC si in ureche ITE si ITC

Aparate retroauriculare – receiver in ureche RIE si in spatele urechii BTE

Cei mai importanti factori in alegerea aparatelor auditive care se potrivesc nevoilor dumneavoastra de auz sunt:

Rezultatele bateriei de teste ce cuprind audiograma tonala si vocala din care reisese tipul si gradul hipoacuziei si impedansmetria- timpanograma si reflexul stapedian de unde reiese statusul urechii medii, stilul tau de viata, preferinta pentru un anumit tip de aparat auditiv, dar si nivelul tau de dexteritate. Bazandu-ne pe aceste patru elemente cheie , specialistii nostri va vor recomanda aparatele auditive care sunt cele mai “apropiate” nevoilor dvs. si care sunt gata sa va satisfaca cele mai exigente nevoi de auz astfel incat sa va simtiti in fiecare zi mai increzatori si plini de viata.

Exista trei tipuri principale de aparate auditive:

Invizibil IIC (invisible-in-the-canal)

Aparatele auditive invizibile folosesc tehnologie de ultima generatie si sunt personalizate astfel incat introduse in canalul auditiv extern, nimeni nu observa ca purtati aparate auditive.
Aparatele auditive invizibile in canal sunt perfecte pentru utilizatorii ce cauta solutii de auz ultra-discrete. Sunt recomandate pentru hipoacuzii usoare, medii si severe.

Intraauriculare ITE (in-the-ear)

Aparatele auditive intraauriculare sunt personalizate ca forma si mod de functionare si obtineti confort imediat ce le utilizati. Desi aparatele auditive intraauriculare pot fi practic invizibile in canalul auditiv extern, sunt usor de manevrat si ofera control din partea utilizatorulului in legatura cu functionarea lor.Sunt recomandate pentru hipoacuzii usoare, medii ,severe si profunde.

Retroauriculare BTE (behind-the-ear)

Design-ul aparatelor auditive retroauriculare face ca acestea sa fie discrete si confortabile:dimensiuni mici,forma lor urmeaza linia anatomica a pavilionului urechii,se gasesc intr-o mare varietate de culori. Aparatele auditive retroauriculare se conecteaza printr-un tub transparent si subtire la oliva (piesa de ureche personalizata) pentru un auz perfect. Auzul cu aparatele auditive retroauriculare se controleaza usor datorita componentelor lor si sunt ideale pentru persoanele cu probleme de manevrare.Sunt recomandate pentru hipoacuzii usoare, medii ,severe si profunde.

Conceptii gresite des intalnite despre un aparat auditiv

Un aparat auditiv este destinat persoanelor in varsta?

Desi nivelul de constientizare a importantei auzului este in crestere, tot mai multe persoane au dificultati in perceptia sunetelor in medii acustice dificile, de la o varsta destul de frageda. Doar o treime din populatia afectata de hipoacuzie are varsta de pensionare. Majoritatea pacientilor sunt la scoala sau incadrati in munca si aproape jumatate din persoanele hipoacuzice au sub 55 de ani. Protezele auditive sunt destinate tuturor persoanelor, indiferent de varsta, sex sau gen.

Un aparat auditiv este o investitie proasta?

Aparatele auditive moderne sunt incadrate in mai multe segmente de preturi, putand satisface nevoile si bugetele tuturor pacientilor. Luand in consideratie consecintele psihosociale si economice negative ale hipoacuziei, costurile indirecte ale hipoacuziei sunt infinit mai mari decat costul unui aparat care va fi utilizat timp de multi ani si care poate compensa aceste efecte negative.Viata se schimba odata cu purtarea unui aparat auditiv, practic, va “nasteti” din nou si redobanditi sunetele odata pierdute.

Un aparat auditiv „fluiera” si este zgomotos?

Este adevarat ca un aparat auditiv care asigura amplificare acustica poate provoca feedback. Insa, datorita algoritmilor de eliminare a feedback-ului, aparatele digitale moderne pot oferi un nivel de amplificare fara acel feedback suparator. In plus, modurile DSP (Digital Signal Processing) nu doar amplifica sunetul, ci se adapteaza mediului in care se afla ascultatorul. Acestea conduc la o mai buna intelegere in conditii dificile, la un auz confortabil in medii zgomotoase si la o buna calitate a sunetului atunci cand se asculta muzica.

Un aparat auditiv este mare si inestetic?

Aparatele auditive digitale moderne au un design ergonomic si sunt disponibile in mai multe modele, asa cum am aratat anterior. Cele mai recente modele au culori diverse si pot fi discret asortate cu, culoarea pielii sau a parului utilizatorului. Sunetul este transmis catre ureche printr-un tub subtire si aproape invizibil. Proteza auditiva va face parte din viata dumneavoastra , va insoteste pretutindeni, devenind parte integranta din activitatile dumneavoastra zilnice.