Scris de: A.M.- Audionova.

Acestea sunt câteva impresii despre satisfacția de a lucra la Audionova
Din adolesecență îi auzem pe parinții mei spunând că este foarte greu să lucrezi cu oamenii. Acum am ajuns să le dau dreptate, este într-adevăr foarte greu, dar în același timp poți avea satisfacții nelimitate. Oamenii pe care îi vezi pentru prima dată îți pot insenina o zi tristă, îți pot aduce un zâmbet pe față atunci când ai nevoie sau te pot face să te gândești la lucrurile cu adevărat importante în viață. M-am alăturat familiei Audionova în urmă cu doi ani și am regăsit o perioadă minunată, care m-a maturizat, în care am ajutat și am fost ajutată la randul meu. Mă bucur de fiecare experiență în parte și de lecțiile din fiecare poveste de viață. Am cunoscut hipoacuzici din toate categoriile de vârstă, însă cel mai mult mă impresionează cazurile în care am de-a face cu copii. O mare reușită și o enormă împlinire o reprezintă Ianoș, un băiețel de 7 ani pe care l-am cunoscut în toamna lui 2013. Este singurul băiat al unei familii modeste, iar părinții și l-au dorit din tot sufletul chiar dacă mai au doua fete mult mai mari decât el. Mi-au spus că sunt rromi, că sunt mândri de originea lor și că în tradiția lor baietii sunt cei care țin casa și care își îngrijesc părinții.

 

Un singur lucru îi întrista foarte tare: Ianoș se născuse cu probleme mari de auz. Au observat această problemă destul de târziu, abia atunci când au realizat că băiețelul nu învăța să vorbească. Era foarte agitat și nu era deloc receptiv și curios pentru nou. Când au venit în cabinet, părinții erau deja pregătiți pentru ce urma, pentru ce aveam eu de zis și erau conștienți ca singura soluție care exista pentru copilul lor era să poarte proteze auditive. În ziua în care i-am făcut aparatele auditive, am petrecut mult timp împreună. Ne-am uitat la desene animate, ne-am jucat, i-am arătat toată aparatura, l-am lăsat să se joace cu materialul de amprentare a urechii, tocmai ca să se obișnuiască cu mine și cu obiectele pe care le foloseam. A urmat o perioadă de acomodare cu aparatele, iar părinții s-au descurcat exemplar, ținând cont de toate sfaturile mele. Acum, dupa un an de când i-am pus aparatele auditive, de fiecare dată când îl privesc, mă minunez. Este un cu totul alt copil, curios, atent la discuțiile celor din jur, încântat doar de jucariile care cântă sau fac diferite zgomote. Cu toate acestea, cea mai frumoasă surpriză a aparatelor auditive este faptul că VORBEȘTE. Și vorbește frumos, corect și mult! Știe că aparatele auditive sunt cele care îl aduc din liniștea lui în lumea reală, știe că sunt ale lui, le cere în fiecare dimineață și impreună cu ele se bucură de copilărie în fiecare clipă din zi. Sunt mândră de el, de părinții lui că au avut răbdare și voință și de mine că am putut sa îl ajut, că face parte din această familie, Audionova. Este într-adevăr greu să lucrezi cu oamenii, dar numai ei pot să îți dea asemenea satisfacții și pentru asta îi iubesc.

Îmi place ceea ce fac în fiecare zi, vin cu plăcere la muncă și mă simt un om implinit. Doresc să pun punct acestor impresii cu un citat drag mie: “Alege să faci ceea ce îţi place şi nu va trebui să munceşti nici măcar o singură zi .- (Confucius)”

Multumesc Audionova, A. M.