Trăim o perioadă plină de incertitudini. Stilul nostru de viață s-a modificat radical, de la obiceiurile de zi cu zi până la modul în care ne desfășurăm munca. După cum știți, pentru a minimiza efectele pandemiei, foarte mulți oameni s-au orientat către munca de acasă. Acest lucru nu este deloc ușor, pe lângă faptul că ai nevoie de o conexiune bună la internet, ai nevoie și de o comunicare continuă pentru a putea fi eficient.

Însă efortul a fost diferit, în funcție de particularitățile fiecăruia. Telemunca a însemnat pentru oamenii cu pierderi auditive o adevărată provocare, datorită numărului ridicat de conferințe video, a apelurilor telefonice și a efortului pe care îl depun pentru a putea înțelege ce spun colegii.

Încă de la început, am avut în cabinetele noastre pacienți care au dorit să treacă peste aceste dificultăți cu ajutorul aparatelor auditive și accesoriilor wireless. Majoritatea oamenilor care ne-au trecut pragul lovindu-se de dificultăți în comunicarea cu colegii în munca de acasă au acuzat următoarele semne:

1) Imposibilitatea de a înțelege în videoconferințe sau în apelurile telefonice – De foarte multe ori, creierul completează stimulii auditivi cu cei vizuali, iar de aceea persoanele hipoacuzice se folosesc de labiolectură(cititul pe buze). În cazul conferințelor intervine o întârziere, iar câteodată și blocarea imaginii pentru o fracține de secundă. Aceste lucruri îngreunează înțelegerea.
2) Dureri de cap – Pentru a înțelege, persoanele hipoacuzice care nu poartă aparate auditive, fac eforturi în plus pentru a înțelege vorbirea, mai ales dacă intervine și un zgomot de fundal, din cauza echipamentelor folosite sau a mediului din care își desfășoară activitatea.
3) Acufene – oamenii care ne-au trecut pragul au acuzat și acufene, acestea fiind asemănate cu un țiuit, vâjâit sau un fluierat

Pierderea auditivă nu doare și se instalează în timp la orice vârstă, astfel dacă aveți unul dintre semnele prezentate mai sus, vă așteptăm în cabinetele Audionova din toată țara pentru a descoperi împreună aparatele auditive și accesoriile wireless care te vor ajuta în activitatea profesională.

Cum am rezolvat aceste probleme?
Ei bine în acest caz de telemuncă, aparatele auditive și accesoriile wireless au fost răspunsul. Există aparate auditive performante, astfel efortul în plus pentru înțelegerea în conversațiile telefonice și videoconferințe, durerile de cap și acufenele devin o amintire.

Vrei să probezi și tu aparatele auditive? Programează-te acum pe www.audionova.ro/programari-online