Audionova a participat la un eveniment dedicat pensionarilor care doresc să-și ocupe timpul liber cu activități frumoase, de informare, alături de oameni de excepție.

Audionova a susținut în calitate de Sponsor Oficial, cea de-a III-a Gală ,,Seniori de Colecție’’ unde a fost celebrată prezența primului si singurului cosmonaut roman, Dumitru Prunariu.

Evenimentul a avut loc la Teatrul Elisabeta din București și a fost organizat sub îndrumarea și priceperea doamnei Alexandra Dobre, unul dintre fondatorii ,,Asociației Insitutului pentru Îmbătrânire Activă’’.

Moderatoarea numerosului public a fost doamna Mihaela Bîrzilă, prezentatoarea Știrilor Antena 3, care ne-a descris astfel: ,,O echipa de 170 de specialiști lucrează pentru ca orice persoană să se poată bucura de glasul celor dragi, de muzică sau de sunetul ploii’’.

În cadrul acestei ediții, ni s-au alăturat peste 300 de seniori, actori de renume, decani și alte personalitați celebre, cu scopul de a afla mai multe despre experiența celor 7 zile, 20 de ore si 42 de minute din spațiul cosmic.

Dumitru Prunariu, la prima vedere o persoană extrem de activă pentru frumoasă vârstă de 70 de ani, a afirmat că: ,,Deși mă apropii de o vârstă rotundă, la care mulți și-ar dori doar să se relaxeze, să se odihnească, să stea cu familia, cu nepoții, eu mărturisesc, încerc și reusesc să fiu soț, tata și bunic, dar să fiu și activ, permanent în mișcare, să călătoresc, să dau curs invitațiilor la reuniuni, congrese, conferințe, întâlniri cu elevii și studenții’’. Ne-a încântat cu discursul captivant și răbdarea pe care a avut-o la toate întrebările venite din partea publicului.

,,Vreau să ştiţi că, dacă mi s-ar oferi ocazia să zbor în Cosmos sau pe Lună, nu aş sta nici o clipă pe gânduri! Aş spune pe loc, DA! Mi-ar trebui doar vreo doi ani de pregătire!”

Alte subiecte abordate au fost legate de posibilitatea României de a trimite cât mai curând un om în spațiu, de lipsurile pe care le avem acum, în ceea ce privește pregătirea, dar și testele numeroase prin care un doritor poate să-și îndeplinească visul de a ajunge în spațiu.

Invitații au fost de asemenea îndemnați de catre invitat: ,,De vârstă nu trebuie să ţineţi cont! Pensia nu trebuie petrecută pasiv! Un pensionar trebuie să fie activ! Vă îndemn să aveţi şi să vă găsiţi mereu preocupări, chiar dacă sunteţi sau vă simţiţi singuri, neajutoraţi, deprimaţi. Gândiţi pozitiv, altfel, indiferent de vârstă, se instalează degradarea, sub toate formele ei!’’, a spus în incheiere Dumitru Prunariu.

Alexandra Dobre, directorul asociației și-a exprimat implicarea și dedicarea pe care o are în astfel de evenimente ce găzduiesc seniorii ,,Nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă, deci, cu atât mai importanţi sunt seniorii noştri pentru drepturile cărora ne luptăm”.

Audionova a participat din dorința de a arăta că suntem un partener de încredere pentru persoanelor vărstnice, astfel că, toți participanții au putut beneficia de o consultație gratuită: ,,Cu siguranță o sa participăm și la Galele viitoare ale ,,Asociației Îmbătrânire Activă’’ pentru că înțelegem nevoile oamenilor, iar dedicarea, pasiunea și profesionalismul ne-au învățat că auzul pentru oameni trebuie să devină o prioritate și astfel de evenimente ne oferă prilejul de a ajuta’’.

Ramona Nicolae, Director General AUDIONOVA

 

Până data viitoare,

Cu aparatele auditive Audionova: Înțelegi, trăiești, iubești!