Scris de: L.H.- Audionova

Intr-o zi de toamna tarzie, a intrat in cabinet o doamna foarte cocheta, dar care purta in acelasi timp, dupa cum a lasat ca prima impresie, o privire foarte trista. Invitand-o sa ia un loc, mi-a multumit, marturisindu-mi ca era obosita de la drum. Deschizandu-si sufletul, am aflat povestea din spatele privirii sale triste, o suferinta asupra careia nu as fi banuit ca remedierea hipoacuziei va aduce mai mult decat aceeasi alinare cu care lumineaza si alte vieti. Ramasa vaduva de curand, doamna P infrunta viata singura, copiii, cu care nu avea o relatie stralucita, fiind plecati de acasa. Ultimii ani si i-a petrecut ingrijindu-si sotul bolnav, durerea, dublata de tristetea hipocazuriei rupand-o de realitate, de tot ce o inconjoara. Aveam incredere ca o proteza auditiva ar fi ajutat-o sa redescopere sub o alta intensitate pulsul vietii de care suferinta a privat-o, dar a fost o reala fericire sa vedem schimbarea. La finalul testelor de auz, am ajuns la cel mai frumos moment, proba cu aparate. Emotia cu care primea din nou claritatea auzului a fost coplesitoare, aparatul auditiv parea a-i aduce un dar mult mai profund decat bucuria fireasca a sunetelor. In momentul in care a inceput sa auda, doamna D. s-a luminat la fata, a inceput sa zambeasca, imi povestea totul cu o alta atitudine, cu mai multa energie.
Cuvintele ei au fost :
“Vreau aparatele acasa, vreau sa aud, sa imi aud copiii, sa pot merge la biserica, sa aud cainele, pisica…Totul…Tot ce am pierdut in acesti ani.”
Verificarea aparatelor auditive a adus un total alt om, odata cu controlul dupa o perioada de purtare si acomodare.
Privirea se schimbase, a inceput sa imi povesteasca cu un entuziasm de nedescris toate experientele auditive pe care le-a trait. Era mai vesela, mai vorbareata, mai frumoasa…. A fost la biserica si prin acuratetea protezei auditive a putut intelege in sfarsit dupa atatia ani, toata slujba. Mai mult de atat, aparatul auditiv i-a oferit o alta comunicare cu parintele, ajutand-o sa se spovedeasca fara a-l mai ruga sa repete sau sa ridice tonul. Si-a rezolvat divergentele din relatia cu copiii purtand o conversatie lunga si foarte placuta cu ei la telefon. A ascultat televizorul fara sa deranjeze vecinii. Urma sa plece la Baile Herculane. Dincolo de sunete, prin darurile aparatului auditiv venea o noua energie, planuri si mult curaj… Acum poate purta o conversatie cu oamenii de acolo iar un aspect foarte important dupa cum spune dansa, acum poate auzi cand o “barfesc” vecinele. Si lista poate continua la nesfarsit.
Aveam in fata alt om, plin de dorinta de a face lucruri noi, de fapt lucruri care erau uitate demult…
Pentru mine cea mai mare realizare, multumire sau cum vreti voi sa ii spuneti, este ca pot ajuta un om sa isi recapte VIATA.
Multumesc AUDIONOVA pentru aceasta sansa.