”Ce inseamna Audionova pentru mine?”

            Cu totii, atunci cand suntem copii, ne imaginam cum va fi viata noastra de adult, perioada pe care abia o asteptam sa vina. Ne dorim sa crestem mari cat mai repede, sa mergem la serviciu, sa avem copii, sa devenim adulti, sa „ne facem mari”.

            In jocurile copilariei imitam cat mai multe dintre meseriile pe care le iubim, doctor, invatator, pompier / politist sau mai nou IT-ist si ne imaginam cat de minunat ar fi sa devenim asa. Sa putem sa salvam vieti, sa lucram cu copiii, sa stingem incendii sau sa prindem raufacatori sau de ce nu ?! sa facem o aplicatie care sa ajute milioane de utilizatori.

            O parte din noi ajunge sa isi implineasca acest vis al carierei de adult iar o alta parte descopera lucruri noi, descopera  de exemplu ca a fi acustitian la Audio Nova e cate o parte din fiecare :

  • Un pic invatatori – lucram cu oamenii fie ei adulti sau copii si suntem un fel de invatatori, le explicam pe intelesul lor ce insemna hipoacuzia, ce au de facut pentru a auzi din nou, ii invatam cum sa auda mai bine, cum sa isi foloseasca aparatele auditive sau accesoriile acestora sau cum sa le intretina;
  • Un pic pompieri/politisti – suntem un fel de pompieri pentru ca atunci cand pacientii nostri au o problema, cand ceva „arde”, aparatul s-a defectat suntem rapizi si le sarim in ajutor. Dar si un pic politisti, verificam cat si cum se poarta aparatele, cat de multumiti sunt pacientii de noi sau de serviciile noastre si mai ales ne asiguram ca nu treace ziua lor fara a-i felicita.
  • Mici IT-isti – folosim aparatura din dotare, si ne ajutam de tehnologii precum cea 3D sa modelam aparatele, ne ajutam de softul de reglaj si adaptam aparatele pentru nevoia pacientilor. Avem toate solutiile digitale la indemana si nu ne este frica sa le utilizam pentru a ajuta.

Acum intelegeti de ce este asa de „tare” sa fii acustician?!

In cazul meu, sunt 10 ani de cand sunt acustician la Audio Nova, 10 ani de cand copilul din mine se joaca de-a doctorul, invatatorul, pompierul sau it-istul. Sunt fericita ca fiecare zi este diferita, conosc si ajut oameni noi dar cel mai important creez legaturi ce vor dura o viata.

            Audio Nova in acest an implineste 22 de ani si ma gandesc cum a fost acest proiect „in fasa”  si cum a crescut si s-a imbunatatit de la an la an iar acum,  la 22 de ani, de la un singur centru acum il intalnim in fiecare judet, are 51 de centre pline de specialisti si mii de pacientii.

            Ca sa raspund la intrebarea ”Ce inseamna Audionova pentru mine?” a trebuit sa fac aceasta introducere despre visul copilariei, despre implinirea profesionala, precum si despre cat de important este sa faci ceea ce iti place, iar mie imi place sa fiu parte din acest proiect Audionova .

            Fie ca acesti 22 de ani sa fie intelesi ca o celebrare a familiei Audionova, din care facem cu totii parte, specialisti sau pacienti. Suntem adultii ce am visat sa fim si impreuna creeam o forta de bine si despre bine. Nu este usor sa fii adult, sa fii constient ca langa bine este si rau dar este minunat sa poti sa transformi suferinta sau tristetea cauzata de hipoacuzie in bucurie.

            Sa fim mandri cand putem face bine pentru cei din jurul nostru! Eu sunt! 🙂

Andrada Pana
Audionova Slatina