Cam asa ar incepe povestea mea numita simplu “Audionova”! Simplu si concret, fiindca aici este locul unde mi-am cladit atat cariera, cat si familia. Audiologia mi-a schimbat viata complet. Imi aduc aminte cu emotie in glas prima zi ca experienta pe taramul aproape magic al auzului. Oameni calzi, bucurosi sa ma vada, acolo de unde am inceput: la secretariat. Cred cu tarie ca acest parcurs m-a ajutat foarte mult in relatia cu pacientii , fiindca am inteles sa fiu empatica si sa le inteleg nevoile. Pentru a empatiza si ale intelege nevoile am absolvit Facultatea de Psihologie.Timida, dar dornica de afirmare, am simtit cat de important este sa ajuti oamenii sa auda, sa le oferi sansa la o noua viata si sa primesti in schimb o imbratisare sau si mai mult , un simplu “multumesc”.

Desi parcursul a fost unul deloc usor. Am invatat, si am primit tot suportul pentru a ma dezvolta , participand la seminarii importante, precum a fost cel de la Lubeck, conferinte si dezoltare continua. Cheia succesului? Experienta si munca continua cred ca ma definesc. Dupa ani de studiu, am castigat, meseria de “tehnician acustician audioprotezist.” Meserie care ma defineste intru totul si care mi-a demonstrat cat de esentiale sunt simturile noastre vitale.

Castigul meu este sa vad dupa atatia ani , pacienti alaturi de care am trecut prin multe stari impreuna, atat de bine, cat si de mai putin bine. I-am ascultat si eu pe ei, dar si ei pe mine. Aparatele auditive schimba vieti. A pacientilor, a oamenilor de langa ei, dar si a mea, inclusiv. Pacientii m au urmat chiar daca eu am lucrat la mai multe puncte de lucru din Bucuresti.(Ardeleni,Dristor,Victoriei, Unirii).

Ce poate fi mai frumos sa imbini munca cu iubirea in starea cea mai pura? Aici este locul unde mi-am cunoscut sotul, de aceeasi meserie, iar discutiile lungi erau desigur tot despre aparate auditive si puterea lor de a schimba vietile oamenilor.

Tot datorita meseriei  – Audionova – m-a delegat sa particip la emisiunea TV – Traieste Sanatos cu Simona Balanescu.

Pasind mai departe , am inteles ca nu este suficient sa tin pentru mine toate cunostintele dobandite. Am invatat sa invat ce inseamna sa fii un adevarat specialist acustician , fiind de aceasta data in postura de trainer pe zona Muntenia.(am absolvit un curs de Formator). Mi-am format o echipa de oameni dragi. Conectarea a fost punctul cheie si am simtit ca nimic nu ma poate opri in a-I invata pe ceilalti. Fiindca aceasta meserie nu este usoara. Dar este a naibii de frumoasa si se traieste din suflet pentru a reda ceea ce mama natura ne-a daruit: auzul. Cred ca tehnologia nu se va opri aici, ci isi va continua parcursul natural , iar performanta aparatelor auditive va spori. Noi , aici in Audionova, tinem pasul cu tehnologiile de varf in audiologie , si ne formam sa oferim cele mai pretioase informatii pacientilor nostriI.

Cultura organizationala a societatii Audionova, este expansiva si iti ofera sansa sa te exprimi in felul propriu, si sa simti ca esti ascultata. Avand tot suportul, nimic nu te mai poate opri. Si am invatat din mers ca muncind cu placere, satisfactiile resimtite sunt pe masura.

Familia mea este Audionova, a fost si va fi mereu. Este locul unde timp de 18 ani am invatat si m-am dezvoltat, acolo unde stiu in fiecare zi cum ma asteapta pacientii, si acolo unde fiecare zi ne mai surprinde inca! Tehnologia a evoluat, dar si noi am tinut pasul. Intotdeauna in frunte, am format o echipa dornica de afirmare, si care a avut de indeplinit uneori misiuni aproape imposibile.

Pandemia nu ne a ingenunchiat deoarece am fost calmi iar aceasta calmitate si speranta am transmis -o si pacientilor mei acestia venind in siguranta la cabinet.

Sunt implinita. Am construit cu fiecare caramida in parte o cariera, o familie absolut minunata si nu am cuvinte sa exprim satisfactia pe care o traiesc cu adevarat. Asa cum zice fiul meu , suntem super eroi in auz! Avem puteri magice (aparate auditive) care redau auzul tuturor!

Si daca nimic nu ne convinge, zambetul lor face totul, in fiecare zi!

Gabriela Cuciuc
Audionova Unirii