Scris de: A.P.- Audionova

V-ati intrebat vreodata cum este lumea celor care traiesc privati de simturi precum vazul sau auzul? Daca sunteti curiosi puteti incerca sa pasim intr-o lume in care viata se arata cu adevarat ingrata, vaduvindu-ne de binecuvantarea de a ne lasa patrunsi de frumusetea si vibratia ei. Odata cu lumina ne este rapita fericirea de a imbratisa energia si chiar caldura din sarbatoarea vietii in timp ce in durerea hipoacuziei, ardoarea ce-i compune ritmul devine doar o imagine confuza, trista si nelinistitoare.
E foarte simplu sa ne acoperim ochii, iar in acea mare de intuneric tot ce ne va inconjura vor fi sunete, care ne vor lovi ca un fulger, din dreapta o masina zgomotoasa, din stanga o voce de copil, din fata vorbele unor trecatori, vom sti ca nu suntem singuri, ca vuietul ce ne inconjoara reprezinta viata, ca facem parte din multime chiar daca nu putem vedea asta decat prin simtul de a auzi.
Dar daca la acest experiment ne privam si de simtul de a auzi, ce se va intampla? Din peisaj vor lipsi culorile naturii cat si sunetele acesteia, un intuneric si o liniste deopotriva, e ca si cum timpul s-ar opri in loc pentru noi.

Am facut aceasta introducere pentru a putea intelege prin ce trece dl. G.V. in varsta de 79, cum se contureaza viata dansului in lipsa acestor doua simturi esentiale. Cat de nemiloasa devine viata cand este tot ce cunosteai pana acum, de la rasarit de soare si vuietul vantului pana la vocile celor dragi sa dispara… E ca si cum cortina vietii se lasa inainte de a fi pregatit sa renunti la ea, ramanand blocat intre scena si culise. Nu stii daca acest spectacol de care noi, oamenii, ne bucuram in fiecare zi se va intoare macar pentru o ultima reprezentatie la care sa fii si tu partas si tot ce poti face este sa astepti…

Si cum e posibil sa iti pastrezi speranta, optimismul si zambetul chiar daca in jur e doar liniste??

Asa era domnul G.V. , un om ce emana o energie pozitiva, dezvaluind pe fata sa o multumire de neinteles…. Cum e posibil sa simta bucuria vietii ?? Stia ca are sa auda din nou, simtea acest lucrul? In alungarea hipoacuziei, o noua sansa de a savura pulsul vietii? O nerabdare il incerca de cand a pasit pragul cabinetul nostru, un dor de a simti ca traiste, ca este viu. Asa a fost, in acea zi avea intalnire cu senzatii uitate, pentru ca da avea sa auda din nou, prin aparatul auditiv ii va fi redaruita inainte de orice o fericire pentru care putini dintre noi isi exprima recunostinta, implinirea de a primi iubirea si alinarea celor dragi, dincolo de magia unei mangaieri sau refugiul unei imbratisari.

Si tot printr-o mangaiere i-a fost conferita aceasta binecuvantare, acea atingere pe chip resimtita doar la stergerea lacrimilor, se va deplasa spre ureche, pentru ca prin proteza auditiva, sa redobandeasca franturi din frumuseteavietii. Ca un copil a tresarit la vocea mea, la vocea nepoatei sale, intelegea ce se intampla in jurul sau, auzea pasii si stia ca ii esti aproape, ca esti acolo alaturi in lumea lipsita de culoare dar, cum, gratie aparatului auditiv, sunetele se strecurau in intuneric, conturandu-i un intreg tablou. Cu nerabdare in vocea voia sa stie cand e gata, cand poate lua acasa proteza auditiva si nu ii venea sa creada ca atat de simplu avea sa auda din nou.

E adevarat nu toate povestile sunt la fel de uimitoare ca cea a domnului G. V. dar prin aparatele auditive, toate capata acelasi deznodamant! Mica, discreta, usoara si totusi, prin proteza auditiva primim emotia coplesitoare de a vedea oameni ce traiesc bucuria de a auzi din nou, o fericire aparent atat de simpla, dar atat de intensa pe care o gasiti la noi, la Audionova.
In aceste zile cand totul se petrece asa de repede, cand viata trece atat de repede noi trebuie sa fim pregatiti pentru ce urmeaza si fara ezitare sa cerem ajutor atunci cand avem nevoie!

Vreau sa stiti ca suntem aici si asteptam sa cunoaste noi povesti la care sa fim partasi, noi vieti pe care sa le coloram cu sunete!