Ziua de 3 martie este decretată ca fiind “Ziua mondiala privind protectia sanatatii urechii si auzului” sau pe scurt Ziua Auzului
Audionova & Asociația Acusticienilor susțin această inițiativă încurajarea testărilor auditive în toate centrele noastre.

Scopul acestei campanii este reprezentat de sensibilizarea populației cu privire la problemele de auz și prevenirea diagnosticării târzii a deficiențelor de auz . Ziua de 3.3 este considerată una cu totul specială, cifra 3 reprezentând asemănarea cu cele 2 urechi.

Audionova & Asociația Acusticienilor susțin conștientizarea importanței auzului, deoarece pierderile de auz nu sunt vizibile din punct de vedere simptomatic, însă testarea preventivă este foarte importantă.

Hipoacuzia (pierderea auzului) este o afecțiune gravă care poate ridica probleme sociale și economice semnificative pentru persoane, familii și comunități.

Cauzele care pot duce la pierderea auzului pot fi: congenitale, existente la naștere sau dobândite la scurt timp dupa naștere. Pierderea auzului poate fi cauzată și de problemele din timpul sarcinii și la nastere: greutate mică la naștere(naștere prematură), infecții în timpul nașterii, folosirea improprie a medicamentelor ototoxice în timpul sarcinii.

Printre factorii determinanți în apariția hipoacuziei se numără ereditatea, traumatismele, infecții ale urechii, expunerea frecvența în zgomote excesive la locul de muncă, în timpul liber și înaintarea în vârstă(presbiacuzia).

Deficiențele de auz pot fi eficient rezolvate dacă sunt diagnosticate din timp, iar persoanele hipoacuzice se pot bucura din plin de o viață normală alături de cei dragi. Altfel spus, dacă pierderile auditive nu sunt descoperite la timp, consecințele pot avea urmări grave asupra persoanelor afectate și se deconectează pur și simplu de la tot ce îl inconjoară: de la conversațiile cu cei dragi la privitul la televizor și orice altă activitate.

Pe plan mondial, deficiența de auz este cea mai frecventă dizabilitate senzoriala, 360 milioane de oameni suferă de pierderi auditive, dintre care doar jumătate sunt purtători de proteze auditive, însă numărul celor afectați ar putea să se dubleze.

În Romania, 1 din 10 români suferă de pierderea auzului.

Mai mult de 1 milion de oameni ne-au trecut pragul și acum se bucură din nou de viață alături de cei dragi.
Soluțiile pentru tratarea deficiențelor de auz sunt multiple și personalizate, astfel încât ele pot fi ameliorate eficient prin tratament medicamentos, intervenții chirurgicale sau purtarea de aparate auditive

3 Martie – Ziua Auzului

Te-ai gândit vreodată cât de important este auzul în viața ta?

Îți poți schimba viața ta, dar și a celor dragi ție printr-un simplu test de auz.

Fiecare pacient care ne pășește pragul este important, întâmpinat cu drag de specialistul nostru acustician și consiliat în vederea alegerii corecte a investigațiilor necesare.

Testarea auzului este nedureroasă, se realizează cu aparatura de ultimă generație, iar profesionalismul desăvârșit al specialiștilor noștri ne recomandă în topul preferințelor românilor.

Fa-ți o programare!