Ziua de 3 martie a fost decretata ca fiind “Ziua mondiala privind protectia sanatatii urechii si auzului”.
Audionova& Asociatia Acusticienilor sustin aceasta initiativa prin campania nationala de testare gratuita a auzului in toate cele 44 de cabinete.
Scopul acestei campanii este reprezentat de sensibilizarea populatiei cu privire la problemele de auz si prevenirea diagnosticarii tarzii a deficientelor de auz . Ziua de 3.3 este considerata una cu totul speciala , cifra 3 reprezentand asemanarea cu cele 2 urechi.
Audionova&Asociatia Acusticienilor sustin constientizarea importantei auzului, deoarece pierderile de auz nu sunt vizibile din punct de vedere simptomatic, insa testarea preventiva este foarte importanta.
Hipoacuzia (pierderea auzului) este o afectiune grava care poate ridica probleme sociale si economice semnificative pentru persoane, familii si comunitati.
Cauzele care pot duce la pierderea auzului pot fi: congenitale, existente la nastere sau dobandite la scurt timp dupa nastere. Pierderea auzului poate fi cauzata si de problemele din timpul sarcinii si la nastere: greutate mica la nastere(nastere prematura), infectii in timpul nasterii, folosirea improprie a medicamentelor ototoxice in timpul sarcinii.
Printre factorii determinanti in aparitia hipoacuziei se numara ereditatea, traumatismele, infectii ale urechii, expunerea frecventa in zgomote excesive la locul de munca, in mediu si in timpul liber si inaintarea in varsta (presbiacuzia).
Deficientele de auz pot fi eficient rezolvate daca sunt diagnosticate din timp, iar persoanele hipoacuzice se pot bucura din plin de o viata normala alaturi de cei dragi. Altfel spus, daca pierderile auditive nu sunt descoperite la timp, consecintele pot avea urmari grave asupra persoanelor afectate, si se deconecteaza pur si simplu de la tot ce il inconjoara: de la conversatiile cu cei dragi la privitul la televizor, si orice alta activitate.
Pe plan mondial, deficienta de auz este cea mai frecventa dizabilitate senzoriala, 360 milioane de oameni sufera de pierderi auditive, dintre care doar jumatate sunt purtatori de proteze auditive, insa numarul celor afectati ar putea sa se dubleze.
In Romania, 1 din 10 romani sufera de pierderea auzului.
Mai mult de 1 milion de oameni ne-au trecut pragul si acum se bucura din nou de viata alaturi de cei dragi.
Solutiile pentru tratarea deficientelor de auz sunt multiple si personalizate, astfel incat ele pot fi ameliorate eficient prin tratament medicamentos, interventii chirurgicale sau purtarea de aparate auditive
3 martie-Testeaza-ti auzul gratuit!
Te-ai gandit vreodata cat de important este auzul in viata ta?
Iti poti schimba viata ta, dar si pe a celor dragi tie printr-un simplu test de auz.
Fiecare pacient care ne paseste pragul este important,de aceea el este intampinat cu drag de specialistul nostru acustician si consiliat in vederea alegerii corecte a investigatiilor necesare.
Testarea auzului este nedureroasa, se realizeaza cu aparatura de ultima generatie , iar profesionalismul desavarsit al specialistilor nostri ne recomanda in topul preferintelor romanilor.
Fa-ti o programare!
Poti veni insotit de parinti, bunici, copii, nepoti sau prieteni si va puteti programa la oricare din cele 44 de cabinete Audionova.